Gemeentenieuws Molenlanden

Wethouder Johan Quik: 'Hartstikke mooi dat de campagne zo aanslaat!'
Wethouder Johan Quik: 'Hartstikke mooi dat de campagne zo aanslaat!' Foto: gemeente molenlanden

Column wethouder Quik: Trots op ondernemend Molenlanden

do 12 jan. 2023, 12:39 Algemeen 99 keer gelezen

Sinds het aantreden van het nieuwe college in mei dit jaar mag ik mezelf wethouder Economie noemen. Deze nieuwe portefeuille geeft me een mooi inkijkje in de wereld van Ondernemend Molenlanden. Ik heb al veel ondernemers gezien en gesproken en ik ben onder de indruk van de diversiteit, creativiteit en kracht van onze ondernemers. Het klinkt als een open deur maar ‘omzien naar elkaar’ en ‘samen de schouders eronder’ zijn toch wel de rode draden die ik steeds weer tegen kom. Omzien naar medewerkers, naar leveranciers en klanten en naar de omgeving. Altijd open in het contact en gericht op samenwerking. Wat fijn om ondernemers op deze manier steeds beter te leren kennen!

Om onze bedrijven en winkeliers ook bij inwoners steeds beter bekend te maken hebben we vorig jaar onze Koop Lokaal campagne opgezet. In eerste instantie bedoeld om de ‘beeldbepalende’ ondernemers die wij als Molenlanders allemaal wel kennen te bedanken voor hun kleurrijke bijdrage aan onze samenleving. De winkels, restaurants en andere bedrijven waar je voor je plezier komt. Voor een praatje, goede service en eerlijk advies waar je van op aan kunt. Waar je met je voornaam wordt aangesproken. Al snel ontvingen we mooie reacties op de campagne en nomineerden inwoners zelf ook ondernemers. Ondernemers die een zware periode achter de rug hadden, veerkracht hadden getoond of op een andere manier de spotlights verdienden. Ook kwam de suggestie om stickers te laten maken met ons Koop Lokaal logo om die support ook echt zichtbaar te maken in het straatbeeld. Hartstikke mooi dat de campagne zo aanslaat!

Na de afgelopen coronajaren hebben veel bedrijven nu weer met allerlei andere uitdagingen te maken. Zoals de stijgende energieprijzen, tekort aan personeel, schaarste van grondstoffen en onzekerheden bij levering van materiaal. Molenlandse ondernemers laten niet snel het hoofd hanen en zetten ook hier weer met elkaar de schouders onder. Maar toch doe ik bij deze de oproep om vooral contact op te nemen met ons wanneer u denkt dat we u wellicht verder kunnen helpen. Zo starten we binnenkort met een aanbod voor energieadviezen voor bedrijven. Ook gaan we in 2023 weer een aantal ondernemersbijeenkomsten organiseren omdat we merken dat ondernemers het erg waarderen om elkaar te kunnen ontmoeten en beter te leren kennen. Als wethouder kom ik graag bij u langs om nader kennis te maken en uw ondernemersverhaal te horen. Samen komen we verder!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.