Gemeentenieuws Molenlanden

De gedeputeerden willen ook graag toelichten wat de opdracht van het Rijk kan betekenen voor de Alblasserwaard
De gedeputeerden willen ook graag toelichten wat de opdracht van het Rijk kan betekenen voor de Alblasserwaard Foto: gemeente molenlanden

Save the date: Boerenbijeenkomst maandag 19 december

7 dec 2022, 09:31 Algemeen 124 keer gelezen

Save the date: De volgende boerenbijeenkomst is op maandag 19 december om 20.00 uur in de Til in Giessenburg

Een delegatie van boeren uit de boerenwerkgroep en wethouder Lock bespraken op 11 november jl. de opgestelde uitgangspunten met gedeputeerden mevrouw Baljeu en de heer Stolk om te komen tot een gebiedsplan Alblasserwaard. In dit gesprek gaven de gedeputeerden aan graag hierover in gesprek te willen met alle boeren uit de Alblasserwaard tijdens een boerenbijeenkomst. 

De gedeputeerden willen ook graag toelichten wat de opdracht van het Rijk kan betekenen voor de Alblasserwaard en bespreken hoe de provincie wil komen tot een Gebiedsplan voor de Alblasserwaard. 

Net zoals de vorige bijeenkomsten wordt ook deze avond voorbereid in samenwerking met de boerenwerkgroep. Graag nodigen wij u uit voor deze boerenbijeenkomst op maandag 19 december 2022 in de Til in Giessenburg. De bijeenkomst start om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur. 

Wilt u komen? Meld u aan! 

Alle boeren uit de Alblasserwaard zijn van harte welkom! Meld u uiterlijk 19 december aan via het aanmeldformulier op www.molenlanden.nl/landbouw. Met vragen kunt u mailen naar landbouw@jouwgemeente.nl. U krijgt dan per mail een reactie of u wordt gebeld.

Keukentafelgesprekken 

Op dit moment worden keukentafelgesprekken gevoerd met alle boerenbedrijven in de Alblasserwaard. Heeft u nog geen afspraak gemaakt voor een keukentafelgesprek, dan kunt u zich nog opgeven door uw naam en telefoonnummer te mailen naar: landbouw@jouwgemeente.nl.

Tot nu toe

Op 29 augustus en 29 september hebben boeren en boerinnen uit de Alblasserwaard op uitnodiging van de gemeente Molenlanden gesproken over de toekomst van de landbouw. Onder hen waren veel jonge ondernemers. De aanleiding voor deze bijeenkomsten is de opdracht van het Rijk aan de provincie Zuid-Holland om uiterlijk juli 2023 met een Gebiedsplan voor de Alblasserwaard te komen dat bijdraagt aan doelen voor natuur, water en klimaat. Met elkaar is bepaald dat dit vanuit het gebied, bottom-up, met een aantal vastgestelde randvoorwaarden, kan worden opgepakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar Algemeen 2 feb, 11:30
Afbeelding
Column Theo Segers: Watersnood, 70 jaar geleden Algemeen 27 jan, 16:52
Afbeelding
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw A. van Werkhoven-Scheer te Streefkerk Algemeen 26 jan, 08:10
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.