Gemeentenieuws Molenlanden

'Kijk om je heen en wees Sinterklaas'
'Kijk om je heen en wees Sinterklaas' Foto: stock

Column Theo Segers: Sinterklaas, huwelijksjubileum, voedselbank

2 dec 2022, 13:25 Algemeen 172 keer gelezen

De drie onderwerpen in de titel hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. En toch… gewoon verder lezen. 

Dat de Sint weer in het land is, zal niemand zijn ontgaan. Hij is ook op allerlei plaatsen in Molenlanden aangekomen. Samen met de wethouders hadden we het er maar wat druk mee. Blijde gezichten van kinderen, maar ook van vaders en moeders en opa’s en oma’s. Het is weer de maand van het geven. En om een cadeautje te krijgen. Ook ik heb mijn schoen gezet en een prachtig boek – goede keus van de Sint – gekregen. Ik wens jullie gezellige dagen toe. 

Laatst bezocht ik een jubilerend echtpaar: 60 jaar getrouwd. Een bijzondere gebeurtenis. Trots lieten ze me de kaart zien, waarin een feest werd aangekondigd. Mijn oog viel op de cadeautip: ‘voedselbank.’ Toen ik er naar vroeg zeiden ze: ‘Ja burgemeester, we hebben alles al, en er zijn zoveel mensen die het zeker nu moeilijk hebben. We vragen om een gift en dat geven we aan de voedselbank.’ Een prachtig gebaar. Anneke en ik zijn binnenkort 40 jaar getrouwd, de kaarten zijn al verstuurd en we hadden dezelfde gedachte. 

‘Het is beter’ – zo zegt een spreuk – ‘om te geven dan om te ontvangen.’ Mag ik jullie oproepen om in de tijd van cadeautjes en lekker eten ook te denken aan de vele inwoners, ook in Molenlanden, die heel moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Kijk om je heen en wees Sinterklaas. De voedselbanken in Molenlanden kunnen zeker onze hulp gebruiken. Maar er zijn ook andere initiatieven die ik van harte wil steunen. Zo verzamelen scholen en verenigingen spullen in om die te schenken. In Giessenburg staan op verschillende plaatsen in het dorp ‘voedselbankjes’, waar je op kunt zitten, maar onder het zitdeksel is een ruimte waar je voedsel kunt achterlaten. Een prachtig initiatief. Ik hoorde ook van bedrijven die extra zorg besteden aan hun werknemers. Er zijn vast veel meer dingen te bedenken om juist in deze tijd te zorgen voor je omgeving. Fijne Sinterklaas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar Algemeen 2 feb, 11:30
Afbeelding
Column Theo Segers: Watersnood, 70 jaar geleden Algemeen 27 jan, 16:52
Afbeelding
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw A. van Werkhoven-Scheer te Streefkerk Algemeen 26 jan, 08:10
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.