Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Crisisnoodopvang in Bleskensgraaf

1 dec 2022, 11:01 Algemeen 145 keer gelezen

Begin januari 2023 opent een tijdelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen in De Polderoffice aan de Melkweg in Bleskensgraaf. Het gaat om opvang van maximaal 50 vluchtelingen tot en met 31 maart 2023, met een mogelijke uitloop tot 1 juli. Inwoners en ondernemers van Bleskensgraaf ontvangen hierover deze week een brief. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) en gemeente Molenlanden starten met de voorbereidingen voor deze opvang.

Noodzaak opvangplekken
De opvang van vluchtelingen stelt Nederland voor grote uitdagingen. Ook gemeente Molenlanden zoekt continu naar mogelijkheden voor opvang van vluchtelingen om haar aandeel te leveren in de opvang van vluchtelingen. In het hele land is nog steeds dringende behoefte aan crisisnoodopvangplekken voor mensen die niet terecht kunnen in Ter Apel. Onze (Veiligheids)regio Zuid-Holland Zuid is gevraagd 450 opvangplekken te realiseren. Gemeente Molenlanden wil hieraan, net als andere gemeenten in de regio, een bijdrage leveren met het tijdelijk beschikbaar stellen van maximaal 50 opvangplekken in Bleskensgraaf. Eerder gingen in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht en Papendrecht al crisisnoodopvanglocaties open.

Opvang aan de Melkweg
De locatie aan de Melkweg kan relatief snel worden ingericht met verblijfs- en slaapruimten en sanitaire voorzieningen. In december werkt de Veiligheidsregio hard om het gebouw klaar te maken en personeel te organiseren, zodat de tijdelijke bewoners vanaf begin januari ontvangen kunnen worden.

Opvang en begeleiding
Vanaf de opening in januari zijn er op de opvanglocatie dagelijks medewerkers en vrijwilligers aanwezig die de bewoners begeleiden. Daarnaast is er 24 uur per dag beveiliging aanwezig.

Meer informatie of vragen
Inwoners en ondernemers ontvangen een brief over de opvanglocatie. Als zij nu al vragen hebben kunnen zij informatie vinden op de website www.molenlanden.nl/crisisnoodopvang. Daar richten we een apart deel in over de crisisnoodopvang in Bleskensgraaf.

Ook kunnen zij vragen direct mailen aan crisisnoodopvang@jouwgemeente.nl of bellen naar het algemene nummer van onze gemeente 088 75 15 000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar Algemeen 2 feb, 11:30
Afbeelding
Column Theo Segers: Watersnood, 70 jaar geleden Algemeen 27 jan, 16:52
Afbeelding
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw A. van Werkhoven-Scheer te Streefkerk Algemeen 26 jan, 08:10
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.