Gemeentenieuws Molenlanden

Jong geleerd ... Inwoners haalden 777 bomen op tijdens de ophaaldag.
Jong geleerd ... Inwoners haalden 777 bomen op tijdens de ophaaldag. Foto: gemeente molenlanden

Tweede ronde bomenactie in Molenlanden een succes!

28 nov 2022, 11:58 Algemeen 104 keer gelezen

Ruim 360 inwoners vroegen voor een symbolisch bedrag een boom aan voor in hun tuin. Op zaterdagochtend 26 november haalden zij hun boom of bomen op bij één van drie gemeentewerven. De sfeer was goed. Inwoners waren enthousiast over de bomenactie én over de kwaliteit van de bomen. In totaal werden 777 bomen opgehaald. Een mooi resultaat van deze tweede ronde. De actie ‘2021 extra bomen’ wordt in het najaar van 2023 nog een keer herhaald.

Gezellig druk op de gemeentewerven

Vanwege de grote belangstelling konden inwoners in tijdsblokken hun boom ophalen. Bij het ophalen ontvingen inwoners ook materialen om de boom te planten, zoals een boompaal, band en spijkers. Wethouder Jan Lock: ‘Leuk om te zien hoe enthousiast inwoners zijn. Ze vinden het een leuke actie en zijn blij verrast over de kwaliteit van de bomen. Ik wens alle nieuwe boomeigenaren veel plezier met hun boom in hun tuin. Na het planten begint het genieten: van het blad en de bloemen in het voorjaar, van de natuurlijke schaduw in de zomer en van de wisselende bladkleuren in de herfst.’

Ambitie om 2021 extra bomen te planten

Samen met Stichting Duurzaam Molenlanden wil de gemeente deze ambitie realiseren. Inmiddels is Molenlanden echt een stuk groener. Jan Lock: ‘In totaal zijn tot nu toe ruim 1500 bomen geplant. Inwoners plantten bomen in hun tuin en de gemeente in de openbare ruimte. We zijn blij met dit mooie resultaat. Met deze extra bomen geven we invulling aan onze klimaatopgave en verhogen we de biodiversiteit.’

Eind 2023 wordt de actie nog een keer herhaald 

Zodra hierover meer bekend is, informeert de gemeente via berichten op de gemeentepagina, via de website en social media. Nu al meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Duurzaam Molenlanden: www.duurzaammolenlanden.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.