Gemeentenieuws Molenlanden

Archieffoto: Molenaarsgraaf
Archieffoto: Molenaarsgraaf Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: De Week van ...

Algemeen 213 keer gelezen

Vorige week schreef ik over de ‘week van respect’. Er gaat geen week voorbij of er is wel ergens een week die voor een belangrijk onderwerp aandacht vraagt. Deze week is het onder andere de week van gelijke kansen, de week van het Nationaal Schoolontbijt, de week van de vruchtbaarheid en de week van de chronisch zieken.

Een populaire manier om een thema onder de aandacht te brengen. Wat gaat er een wereld aan ervaringen achter elk thema schuil. Op internet zijn allerlei ‘aanhaakkalenders’ te vinden met ‘dagen van..’ en ‘weken van …’. Ook op deze gemeentepagina brengen we regelmatig een onderwerp of thema uit deze kalenders onder de aandacht. In deze overzichten ontbreekt echter de ‘week van het leven.’ Op radiospotjes, in kranten en in praatprogramma’s is daar deze week aandacht voor. 

De themaweken buitelen over elkaar, afgelopen maandag startte ook de ‘alcohol actie week’, met de boodschap: ’Zien drinken doet drinken’. Het is een bewustwordingscampagne voor volwassenen om te beseffen dat kinderen gedrag overnemen. ‘Probeer het glas te laten staan, als kinderen erbij zijn’ is daarbij een belangrijke boodschap. 

Ook vroeg een van de trouwe lezers van deze rubriek mijn aandacht voor de ‘week van de pleegzorg.’ Van 2 t/m 10 november organiseert Jeugdzorg Nederland deze week. Met deze actieweek wordt aandacht gevestigd op pleegzorg, en het tekort aan pleegouders. Deze week is namelijk ook in het leven geroepen, omdat er een groot tekort is aan pleegouders en pleeggezinnen. Op dit moment is de nood hoog. Er zijn 3500 gezinnen nodig die korter of langdurend, fulltime of in deeltijd pleegzorg willen geven. Ik heb groot respect voor mensen die in hun huis en hart een pleegkind of -kinderen verwelkomen. Pleegouders verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Misschien denkt u er ook wel eens aan om een warm thuis te bieden aan kinderen en jongeren? Kijk eens op pleegzorg.nl, wie weet wat het brengt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen