Gemeentenieuws Molenlanden

Zowel de leerlingen als hun ouders waren duidelijk blij dat de scholenmarkt weer plaats kon vinden
Zowel de leerlingen als hun ouders waren duidelijk blij dat de scholenmarkt weer plaats kon vinden Foto: Gemeente Molenlanden

Gezellige drukte op scholenmarkt voor voortgezet onderwijs

20 sep, 17:17 Algemeen 69 keer gelezen

Op 19 september was er gelukkig weer de jaarlijkse scholenmarkt in Molenlanden. Dit zorgde voor een gezellige drukte in zalencentrum Het Bruisend Hart in Hoornaar. Ruim 1500 bezoekers kwamen zich oriënteren op een mogelijke schoolkeuze. Er waren 21 scholen voor het voortgezet onderwijs uit de regio aanwezig.

De gemeente Molenlanden organiseerde de markt samen met het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, met als doel de leerlingen en hun ouders te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe school. Deze eerste kennismaking geeft leerlingen en hun ouders de kans vragen te stellen, informatie te verzamelen en in gesprek te gaan met docenten. Ook werd er een presentatie gegeven over de structuur van het voortgezet onderwijs.

De scholenmarkt werd voor het laatst gehouden in 2019 vanwege de coronamaatregelen in de afgelopen jaren. Om mogelijke beperkingen in het najaar te voorkomen vond de markt deze keer eerder in het schooljaar plaats. Een bijkomend voordeel is dat de leerlingen en hun ouders hierdoor extra tijd hebben om zich te oriënteren op de open dagen en doe-middagen van de middelbare scholen. 

Zowel de leerlingen als hun ouders waren duidelijk blij dat de scholenmarkt weer plaats kon vinden en waren massaal naar Hoornaar gekomen. De scholen voor voortgezet onderwijs waren overweldigd door de grote belangstelling. Het is duidelijk dat de scholenmarkt in een behoefte voorziet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.