Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: Bijna echt burgmeester ...

16 sep, 13:59 Algemeen 241 keer gelezen

Het gaat dan toch gebeuren. Hier heb ik ruim 2,5 jaar op gewacht. Vanaf januari 2020 mocht ik de eerste kroonbenoemde burgemeester van Molenlanden zijn, maar volwaardig was ik het nooit. Dat zal ik uitleggen.

In het college werd dat door de wethouders meerdere malen fijntjes aan mij uitgelegd: ‘zolang je de Fokveedag niet hebt meegemaakt ben je nog geen echte burgemeester van Molenlanden.’

Zoveel mogelijk evenementen wonen Anneke en ik bij; in de stille hoop dat ik het predicaat ‘echte burgemeester’ eerder zou verdienen. Vorig jaar heeft het bestuur van de Fokveedag Boerenlandfeest ons een alternatieve dag aangeboden. Voor de tweede keer op rij werd de landelijk bekende dag - het grootste evenement in onze gemeente - vanwege corona afgelast. Het bestuur heeft ons toen al enigszins ingewijd in de breedte van de Fokveedagen en wat er allemaal bij komt kijken. Aanstaande zaterdag is het zo ver. Ik kijk er naar uit: ik ga de Fokveedag meemaken.

Vorige week was de Gondelvaart, ook zo’n top evenement. En zo is de lijst uit te breiden met tientalen evenementen die in onze gemeente worden georganiseerd. Op zaterdag 3 september bezochten we er vijf. Hulde aan al die besturen, organisatoren en vrijwilligers. Honderden mensen zetten zich in voor de samenleving. Hoe groots of compact de activiteit ook is, zonder betrokken inwoners en de vele vrijwilligers kunnen we geen samenleving zijn.

Op deze plaats wil ik jullie allen heel hartelijk bedanken. Zaterdag de Fokveedag! We kijken er naar uit. Ben benieuwd met welk gevoel ik zondagmorgen wakker word. Misschien dat ik de nacht van zaterdag op zondag met mijn ambtsketen op, trots zittend ga slapen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.