Gemeentenieuws Molenlanden

Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig met informatie over de verschillende diensten.
Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig met informatie over de verschillende diensten. Foto: Gemeente Molenlanden

Gemeente Molenlanden met veiligheidsmarkt op Fokveedag Boerenlandfeest

wo 14 sep 2022, 16:03 Algemeen 173 keer gelezen

Zaterdag 17 september organiseert gemeente Molenlanden in samenwerking met verschillende veiligheidspartners een veiligheidsmarkt. Deze markt wordt gehouden tijdens Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig met informatie over de verschillende diensten. Een mooi moment om hen te ontmoeten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een ambulance, leren reanimeren of bijvoorbeeld de veetakel van de brandweer in werking zien. Daarnaast geeft de gemeente voorlichting op het gebied van ondermijning. 

Ondermijningsbus

Op de markt staat een speciale Ondermijningsbus. Molenlanden wil inwoners op een interactieve manier informeren over de signalen en de gevolgen van ondermijning, zoals bij hennepplantages en drugslabs. Bezoekers kunnen de geur van een hennep of xtc-lab ruiken, maar ook praktische tips krijgen. Bijvoorbeeld over wat kun je zelf doen als je onbedoeld te maken krijgt met georganiseerde criminaliteit. 

Bezoekers van Fokveedag Boerenlandfeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de veiligheidsmarkt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.