Gemeentenieuws Molenlanden

Arco Bikker opent de glijbaan samen met zijn zoon en kinderen uit de buurt
Arco Bikker opent de glijbaan samen met zijn zoon en kinderen uit de buurt Foto: Gemeente Molenlanden

Opening natuurspeeltuin Langerak-Zuid

8 sep, 11:58 Algemeen 303 keer gelezen

Woensdag 7 september was de opening van de nieuwe natuurspeeltuin in Langerak-Zuid. De speeltuin ligt aan de Wouter van Langherakelaan in deze nieuwbouwwijk. Inwoners van de wijk en toekomstige bewoners van de nieuwe woningen kwamen met hun kinderen een kijkje nemen. Wethouder Arco Bikker was aanwezig om de speeltuin samen met de kinderen feestelijk te openen.

Samen met de inwoners

De speeltuin is in samenspraak met omwonenden ontwikkeld. Bewoners van de wijk en het nieuwe woonveld konden deelnemen in een werkgroep. De gemeente heeft samen met deze werkgroep de speeltuin vorm gegeven. ‘Heel fijn dat de kinderen hier nu kunnen spelen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Je ziet de wijk tot leven komen!’ aldus een inwoner van de nieuwe wijk.

Dankzij de Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak werd het ontwerp nog fraaier. De klankbordgroep heeft een cheque gedoneerd, waardoor een extra speeltoestel kon worden geplaatst.

Natuurlijk spelen

Mede door de samenwerking met de omwonenden is er een mooie natuurspeeltuin gerealiseerd, die echt past in het polderlandschap. In het najaar worden de bomen en struiken geplant, zodat iedereen van deze groene speelplek kan genieten.

Verdere actuele informatie over dit project vindt u op projectenmolenlanden.nl/dorpskern/langerak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.