Gemeentenieuws Molenlanden

Feest bij de Thomassjop
Feest bij de Thomassjop Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: Vreugde en verdriet

2 sep, 13:12 Algemeen 160 keer gelezen

Vorige week had ik een feestelijke dag in mijn programma. Ik mocht de ‘Thomassjop’ in Streefkerk openen. Deze speciale winkel voor leuke cadeautjes gemaakt door bewoners van het Thomashuis is al twee jaar in bedrijf. Maar wegens de corona-maatregelen was de opening steeds uitgesteld. Vorige week donderdag was de feestelijke opening. Ze hopen op veel nieuwe klanten.

Diezelfde dag vierde de Molenhoeve, zorgboerderij in Streefkerk, haar 12,5 jarig jubileum. Een groot feest met alle mensen, een lied, koffie en gebak, toespraken en het hijsen van de nieuwe vlag met het nieuwe logo. Met een aantal mensen sprak ik tijdens die gelegenheid over het werk van de burgemeester: ‘Veel mooie gebeurtenissen, jubilea en openingen.’ Ik meldde daarbij dat er ook verdrietige dingen gebeuren, waarbij je als burgervader een rol hebt.

Toen kon ik niet bevroeden dat er diezelfde middag een verschrikkelijk ongeluk in Kinderdijk gebeurde. Dat heeft u via de media vast vernomen. Wat kan in een keer je wereld in een gitzwarte nacht veranderen. Diezelfde avond sprak ik de intens aangeslagen en ontroostbare ouders. Van harte leven we mee met hen en hun familie.

En dan twee dagen later het verschrikkelijke ongeluk in Nieuw-Beijerland. Ontstellend! We zeggen in een spreekwoord dat ‘vreugde en verdriet naast elkaar liggen’. Dat dit waar is bewijst afgelopen week. Mijn oproep aan jullie allen is om zowel in vreugdevolle dagen, maar zeker bij intens verdriet, om elkaar heen te staan en elkaar met je aanwezigheid te steunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.