Gemeentenieuws Molenlanden

sociaal team molenlanden
sociaal team molenlanden

Dappere Dino’s helpt kinderen van gescheiden ouders in Molenlanden

30 aug, 09:54 Algemeen 198 keer gelezen

Op 27 september start de training Dappere Dino’s in Giessenburg. Deze training is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar uit Molenlanden van wie de ouders gescheiden zijn. Ook al doe je als ouder nog zo je best om je kind te ontzien, de veranderingen die een scheiding met zich meebrengen hebben altijd invloed op het leven van een kind. Dappere Dino’s is effectief gebleken om kinderen te helpen met deze veranderingen om te gaan. Reden voor het Sociaal team Molenlanden om deze training ook aan te gaan bieden.

Lekkerder in hun vel
Uit onderzoek blijkt dat kinderen meer zelfvertrouwen hebben en lekkerder in hun vel zitten nadat zij hebben meegedaan aan Dappere Dino’s. Tijdens 12 bijeenkomsten mogen kinderen via spel, knutselen en gesprekjes met Dinosaurus Rex praten over wat zij ervaren. ‘De veiligheid van de thuissituatie valt weg, het kind moet vaak wennen aan twee huizen en zich aanpassen aan een volledig nieuwe situatie. Op jonge leeftijd kan een kind nog niet goed overzien wat er allemaal gebeurt,’ vertelt Jorieneke van Drenth, jeugdprofessional van Sociaal team Molenlanden. ‘Bij Dappere Dino’s leert een kind dat ook andere kinderen gescheiden ouders hebben. Ze horen dat wat ze voelen en denken normaal is. Ook oefenen ze vaardigheden om met de veranderde situatie om te gaan op een manier die bij hen past.’

Voor ouders
Ouders worden geïnformeerd en betrokken door nieuwsbrieven en een groepsbijeenkomst samen met de andere ouders. Vooraf worden zij uitgenodigd voor een intake over hun kind en na de bijeenkomsten volgt een uitnodiging voor een apart eindgesprek.

Meer informatie en aanmelden
Startdatum: dinsdag 27 september van 15.30 – 16.30 uur.

Locatie: OBS Het Tweespan, Giessenlaan 26, Giessenburg

Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie staat op www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.