Gemeentenieuws Molenlanden

Grol weerbaarheid neemt u in drie avonden mee in de principes van groepsdynamica en mentale weerbaarheid
Grol weerbaarheid neemt u in drie avonden mee in de principes van groepsdynamica en mentale weerbaarheid Foto: Ernst van Grol

Cursus Ruimte voor jezelf en ruimte voor de ander

Algemeen 747 keer gelezen

Bent u werkzaam in de kinderopvang, het onderwijs of begeleider van een (cultuur)club of actief in het jeugdwerk van bijv. de kerk binnen de gemeente Molenlanden? Dan bent u van harte welkom bij de gratis cursus “ruimte voor jezelf en ruimte voor een ander” die gegeven wordt door Ernst Grol van Grol Weerbaarheid.

Wellicht herkent u het: de vakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar gaat van start en er is weer een nieuwe groep. En bij zo’n nieuwe groep ga je met elkaar op zoek naar een goede dynamiek. Bij de ene groep lukt dat beter dan bij de andere. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat de groep nog beter gaat functioneren, zodat je er samen een mooi jaar van kunt maken?

Grol weerbaarheid neemt u in drie avonden mee in de principes van groepsdynamica en mentale weerbaarheid. Zij maken u vertrouwd met diverse spellen en eenvoudige oefeningen om een klas of groep op een positieve manier te laten samenwerken en eventueel pestgedrag te stoppen.

Bijeenkomst 1: Groepsdynamiek - 29 augustus 

In de theorie van groepsdynamiek worden verschillende fasen onderscheiden. Door preventief op de ontwikkelbehoefte van het kind te anticiperen, wordt het positieve gedrag in iedere fase versterkt. Het resultaat is een groep met meer sociale cohesie.

Bijeenkomst 2: Feedback en Gesprek - 12 september

De echte sociale groei vindt plaats in het evaluatieve gesprek na afloop van de fysieke handeling. In deze sessie worden handvatten aangereikt om kinderen werkelijk inzicht te geven in hun gedrag aan de hand van een groepsgesprek. De verbeterpunten worden door henzelf geformuleerd en vinden hun toepassing in de dagelijkse praktijk.

Bijeenkomst 3: Pesten: Preventie en aanpak - 3 oktober
We bekijken de bestaande pestaanpak en pestpreventie om die vervolgens te verrijken met de 4-stappen aanpak van grenzen aangeven. Bovendien wordt er met behulp van de kleuren van het stoplicht invulling gegeven aan persoonlijke grenzen, waardoor reflectie op gedrag mogelijk is. Centraal staat het ‘opstaan tegen pesten’ en het geven van moed aan de opkomer.

Elke bijeenkomst bevat een blok theorie dat vervolgens in de praktijk wordt uitgewerkt.

Praktische informatie
De bijeenkomsten vinden plaats van 19:00 – 22:00 uur in de Multistee in Goudriaan. Na de theorie zal er met verschillende samenwerkingsspellen aan de slag worden gegaan. Dit vindt plaats in de gymzaal. Makkelijk zittende kleding is dus fijn. Iedereen kan meedoen!

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Bij meer animo volgt er mogelijk een tweede training. Aanmelden via info@grolweerbaarheid.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen