Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Platform Groene Hart

Uitnodiging het Groene Hart jaarevent 2022

1 aug, 23:44 Algemeen 183 keer gelezen

Wij delen deze uitnodiging namens het Bestuurlijk Platform Groene Hart. 

Waar het schittert en schuurt, het Groene Hart jaarevent 2022 

Vrijdag 23 september 2022 12.30 - 19.00 uur, De Boerinn te Kamerik

Dit jaarlijks terugkerend evenement heeft als doel kennis te delen, nieuwe inzichten te bespreken en te netwerken. Als vervolg op de Kick-off bijeenkomst het diner pensant 2021, doorlopen we samen de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, delen we de denkbeelden vanuit het heden en kijken alvast vooruit naar de toekomst. We verwachten weer volop nieuwe kennis te delen en elkaar beter te leren kennen tijdens het jaarevent bij de Boerinn te Kamerik. 

Het Groene Hart jaarevent organiseren we voortaan voor én door alle Groene Hart betrokkenen. Het programma wordt samengesteld met jullie input. We hopen dat jullie met voorstellen komen om een interessant programma te maken voor een inspirerende viering in een informele setting.

Het centrale thema van dit jaar is: Waar het schittert en schuurt
Het Groene Hart is een gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt. Het landschap is divers, de openheid en karakter vormen een belangrijk en uniek contrast met de grote steden er omheen. Het Groene Hart heeft zich door de eeuwen heen altijd aangepast aan de (landbouw) economische en maatschappelijke trends. Gezien het klimaat en de (inter) nationale verplichtingen op gebied van biodiversiteit en waterkwaliteit zal het Groene Hart zich wederom gaan aanpassen. Wat betekent dat voor het bodem- en watersysteem, de biodiversiteit en de kwaliteit van het landschap die leidend worden voor ruimtelijke functies. Daar bent u toch ook bij?

Aanmelden kan via deze link

Programma
We hebben een programma met een inspirerende inleiding over samenwerking in het Groene Hart. Maar we gaan vooral ook actief aan de slag. Daarnaast heeft de ontmoeting met anderen een centrale plaats en zijn er diverse maatschappelijke initiatieven te zien en te beleven. We starten de dag met een Groene Hart lunch en eindigen met een glas in de hand en uitzicht op het karakteristiek Groene Hart landschap. We streven er naar het definitieve programma uiterlijk de tweede week van september 2022 gereed te hebben voor publicatie.

Sessies aanmelden
We vragen jullie ook voorstellen in te dienen voor een presentatie of een sessie over wat we zoal doen om het unieke landschap herkenbaar te houden, hoe we meebewegen met (inter)nationale ambities en tegen welke vraagstukken we aanlopen op beleid en regelgeving. Kleine en grote initiatieven zijn welkom.

Sessies kunnen tot vrijdag 2 september 2022 worden aangemeld. Voor de sessies gelden een aantal uitgangspunten; 

  • De lengte van een sessie is 20, 40 of 60 minuten. Deze wordt dan volledig ingevuld. 
  • Het heeft de voorkeur dat de sessie interactie met het publiek heeft. 
  • Het Groene Hart Jaarevent kent geen sprekersvergoeding.

In principe ontvang je direct bericht of je voorstel is geselecteerd. Je kunt het verzoek krijgen het plan aan te passen en eventueel samen te werken met een andere indiener stel voor een sessie. 

Meer informatie
Vragen over het evenement kun je stellen via: Patricia.gravemaker@bestuurlijkplatformgroenehart.nl..

Ik hoop u daar te ontmoeten. 

Namens het Bestuurlijk Platform Groene Hart,
Willy de Zoete
Voorzitter Bestuurlijk Platform  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.