Gemeentenieuws Molenlanden

In overleg met Waterschap Rivierenland pompt de gemeente zuurstofrijk water uit de Lek in de Oostgracht in Nieuwpoort.
In overleg met Waterschap Rivierenland pompt de gemeente zuurstofrijk water uit de Lek in de Oostgracht in Nieuwpoort. Foto: Gemeente Molenlanden

Waterpomp ingezet tegen blauwalg Oostgracht Nieuwpoort

26 jul, 17:22 Algemeen 110 keer gelezen

In overleg met Waterschap Rivierenland pompt de gemeente zuurstofrijk water uit de Lek in de Oostgracht in Nieuwpoort. Het zuurstofrijke water zorgt voor doorstroming om de blauwalg te onderdrukken. 

De pomp heeft een capaciteit van 250.000 liter water per uur. Eerder is in de Oostgracht blauwalg geconstateerd. Er zijn waarschuwingsborden neergezet. Ook is er een beluchter geplaatst die zorgt dat het zuurstofpeil voor vissen op peil blijft. De Oostgracht is geen zwem- en vaarwater, maar er mag wel worden gevist. Dit wordt nu ten sterkste afgeraden, omdat elk contact met het water vermeden moet worden! Zeker voor kinderen, maar ook voor honden is blauwalg gevaarlijk. 

Meer informatie op de website van Waterschap Rivierenland: bit.ly/2KEeQcI.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.