Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Halfpoint - stock.adobe.com

Training ervaringswerker voor inwoners Molenlanden

25 jul, 14:16 Algemeen 92 keer gelezen

Inwoners van Molenlanden die een moeilijke periode gekend hebben door bijvoorbeeld (psychisch) ziek zijn, een echtscheiding of verlies kunnen hun ervaringen met het herstellen hiervan inzetten voor anderen. Als ervaringswerker. De training hiervoor, georganiseerd door gemeente Molenlanden in samenwerking met team Ervaringsdeskundigheid van De Sociale Basis, begint dinsdag 13 september. In 14 weken krijgen deelnemers inzicht in hoe zij hun (herstel)ervaring in willen en kunnen zetten voor anderen.

In een groep van maximaal acht personen gaan deelnemers aan de slag met hun eigen ervaringen en herstelverhaal. Hoe zij hun deskundigheid willen inzetten voor een ander bepalen zij zelf. ‘De weg van herstel is er één van vallen en opstaan’, zegt trainer Renske Boog van De Sociale Basis. ‘En is voor iedereen anders. Tijdens het herstelproces ontwikkel je een eigen deskundigheid over je leven. Je leert wat wel en niet kan, wat je nodig hebt op verschillende momenten en hoe je je dus staande houdt in het leven. Deze persoonlijke deskundigheid kun je inzetten voor een ander. Op welke manier dat kan, vertellen we in de training.’

Leven vorm en inhoud geven
Wel benadrukt Renske dat het belangrijk is dat deelnemers hun leven op dit moment weer vorm en inhoud geven. ‘Zodat zij al goed inzicht hebben in wat voor hen wel of niet heeft geholpen in het proces van verwerken. Zodra zij dat weten, kunnen zij anderen het beste helpen en ondersteunen.’ Voorafgaand aan de training vindt met iedere deelnemer altijd een intake plaats. ‘Om onder andere te bespreken wat hun verwachtingen en wensen zijn en of de training voor hen geschikt is.’ Na de training ontvangen deelnemers een certificaat en kunnen zij onder andere op vrijwillige basis gekoppeld worden aan iemand uit gemeente Molenlanden met een hulpvraag, een MBO- of HBO-opleiding tot ervaringsdeskundige volgen of als co-trainer aansluiten bij één van de trainingen.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats vanaf dinsdag 13 september van 9.30 tot 12.30 uur in Het Regthuis in Ottoland. Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 september via Renske Boog: 06 – 11 00 10 81 of renske.boog@desocialebasis.nl. Deelname is gratis. Meer informatie over de training staat op www.desocialebasis.nl/trainingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.