Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Anne Marie Hoekstra

Molenlanden tekent voor Klare Taal

Algemeen 789 keer gelezen

Wethouder Bram Visser en gemeentesecretaris Femmy Jonker ondertekenden namens gemeente Molenlanden de landelijke Direct Duidelijk deal. De organisatie spreekt hiermee af dat alle medewerkers begrijpelijkere teksten schrijven. Plannen en acties om dit voor elkaar te krijgen zijn er al. Molenlanden is hiervoor het programma Klare Taal gestart. Een programma met schrijftrainingen voor medewerkers en interne begeleiders die collega’s helpen begrijpelijker te schrijven.

Molenlanden wil met Klare taal de dienstverlening verbeteren en er zijn voor alle inwoners. We gaan voor een persoonlijke benadering met een vriendelijke en begrijpelijke tekst. Met schrijftips, een checklist, training, begeleiding en goede voorbeelden uit de praktijk kan iedereen zijn teksten verbeteren. Startpunt is het begrijpelijker maken van brieven en e-mails. Andere teksten volgen later.

Waarom is het belangrijk dat de overheid direct duidelijk communiceert?

Om goed mee te kunnen doen in onze samenleving, moet iedereen kunnen begrijpen wat de overheid schrijft of zegt. Eenvoudige teksten zijn beter te begrijpen voor iedereen. Molenlanden zet zich in om een toegankelijke overheid te zijn voor onze inwoners. Iedereen moet mee kunnen doen. Klare Taal hoort erbij om dit voor elkaar te krijgen. Zo weet iedereen wat zijn rechten en plichten zijn. Duidelijk taalgebruik zorgt er ook voor dat overheidsorganisaties minder tijd en geld hoeven te besteden aan het beantwoorden van vragen die onduidelijke communicatie oproept.

Campagne Direct Duidelijk

De landelijke campagne Direct Duidelijk ondersteunt overheidsorganisaties bij het verbeteren van hun communicatie. Op de campagnewebsite staan tips en voorbeelden en er worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd om ideeën uit te wisselen en samenwerking tussen organisaties te stimuleren. De Direct Duidelijk deal is een extra stimulans om als organisatie met duidelijke communicatie aan de slag te gaan.

Het doel van de campagne is dat zoveel mogelijk organisaties de deal ondertekenen, zodat de hele overheid duidelijker gaat communiceren. Organisaties kunnen zich aanmelden via www.directduidelijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen