• De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren ruim 7000 euro aan Fietsen Alle Jaren.
• De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren ruim 7000 euro aan Fietsen Alle Jaren. Foto: Aangeleverd

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda schenken ruim 7000 euro aan Fietsen Alle Jaren Gouda

Nieuws 850 keer gelezen

GOUDA • Het is een jaarlijkse traditie: De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda schenken een bedrag, afkomstig van het statiegeld op ingezamelde blikjes en kleine plastic flesjes, aan een goed doel. Dit jaar schenken zij €7.228,67 aan Fietsen Alle Jaren Gouda. 

In Cinema Gouda worden bezoekers aangemoedigd om hun lege plastic flesjes in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren na afloop van een film. Bij de Goudse Schouwburg kunnen bezoekers deze flessen achterlaten op de bar. De ingezamelde flessen worden vervolgens ingeleverd en het resulterende geldbedrag wordt apart gezet voor de jaarlijkse donatie. 

Ontspannen fietstocht
De gulle donatie van € 7.228,67 gaat dit jaar naar Fietsen Alle Jaren Gouda, een organisatie die actief is in meer dan vijftig steden. Fietsen Alle Jaren combineert het plezier van een ontspannen fietstocht met het delen van herinneringen, speciaal met mensen die door ouderdom of beperking niet langer zelfstandig kunnen fietsen.

Vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren nemen deze mensen mee voor een fietstocht in een riksja. De ritten zijn gratis voor de passagiers. De organisatie rijdt vooral voor zorginstellingen, maar ook particulieren mogen zich aanmelden. 

Geïnteresseerden in een fietsavontuur met Fietsen Alle Jaren kunnen hier kijken voor meer informatie of aanmelden.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden