Afbeelding

De Samenwerking en De Valk Wekerom samen verder als ABZ Diervoeding

Zakelijk 696 keer gelezen

HAASTRECHT • Diervoedercoöperaties ABZ De Samenwerking, met een vestiging in Haastrecht, en De Valk Wekerom (Lunteren) gaan vanaf 29 april een fusie aan. De nieuwe coöperatie gaat verder onder de naam Coöperatie ABZ en zal naar buiten treden onder de handelsnaam ABZ Diervoeding.

De coöperaties willen met het samengaan van de twee ondernemingen beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij: 

‘Hierdoor komt er meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-veehouders en kan er bijvoorbeeld beter ingespeeld worden op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten. De combinatie beschikt over acht moderne, gespecialiseerde fabrieken, die gezamenlijk een goede dekking bieden over het land. Met de fusie maken we een extra efficiencyslag’.

‘Kracht van regionale aanpak’

Beide coöperaties kennen een lange historie waarin er op verschillende manieren is samengewerkt.

“Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak’ geeft Marcel Roordink, voormalig algemeen directeur van ABZ De Samenwerking, aan. ‘De fusie met De Valk Wekerom maakt dat we in alle regio’s een nog uitgebreider assortiment diervoeders plus bijbehorend advies kunnen aanbieden. Zowel in de reguliere als biologische markt kunnen we de hele markt vanuit eigen fabrieken bedienen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden