• Archieffoto van de Contactdagen van vorig jaar. Toen in een tent, nu in De Boog.
• Archieffoto van de Contactdagen van vorig jaar. Toen in een tent, nu in De Boog. Foto: Jan Timmer

Voor stages en banen naar sporthal De Boog in Krimpen a/d IJssel

Zakelijk 2.260 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel biedt op woensdag 11 en donderdag 12 oktober plaats aan de De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs. Maar liefst tachtig bedrijven uit Capelle en Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard presenteren zich op deze beurs aan leerlingen van het voortgezet onderwijs, studenten en (andere) werkzoekenden.

De organisatie van de Contactdagen is in handen van Ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard en Stichting OOCK (Ondernemend Onderwijs Capelle-Krimpen). 

Geslaagd
“Vorig jaar organiseerden we deze stage- en banenbeurs voor de eerste keer”, vertelt Marco Goudswaard namens Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard. “Het was toen in eerste instantie even afwachten hoe het zou gaan verlopen, maar terugkijkend mogen we concluderen dat er sprake was van een geslaagd event dat niet alleen veel bezoekers trok, maar ook op enthousiasme mocht rekenen bij zowel ondernemers als gemeenten en onderwijs. Genoeg redenen om de contactdagen opnieuw te houden. Dit jaar is de beurs nóg groter. Sterker nog: er kan geen bedrijf meer bij. Dat zegt iets over hoe de ondernemers die eerste editie beleefd hebben en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Voor hen zijn de Contactdagen niet alleen een ideaal podium om in contact te komen met potentiële stagiaires en medewerkers, ze krijgen ook volop de gelegenheid tot onderling netwerken. Business-to-Business zogezegd, in een ontspannen ambiance. Die combi wordt erg gewaardeerd, merken we.”

Populair
“De De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs zijn ook populair bij het onderwijs”, zegt OOCK-bestuurder en mede-beursorganisator Rutger van den Bosch. “Hiermee bieden we leerlingen en studenten in een unieke en relatief compacte setting de kans om kennis te komen maken met een flinke variëteit aan regionale bedrijven in veel verschillende branches. De beurs maakt de leerlingen bewust van het feit dat er in de Krimpenerwaard – dus dichtbij huis - super mooie toekomstmogelijkheden voor ze liggen. Waarom zou je het ver zoeken als het in de buurt te vinden is?

Laagdrempelig
De belangstelling vanuit het Capelse en Krimpense voortgezet onderwijs voor de Contactdagen is groot. Zoals het er naar uit ziet komen op 11 en 12 oktober rond de vijftienhonderd leerlingen en studenten De Boog bezoeken. “Een teken dat dit initiatief ook bij de scholen zeer leeft”, weet Van den Bosch. “De laagdrempeligheid van deze beurs ziet men als een pré. Ook de professionaliteit van de beurs en de diversiteiten qua bedrijven en branches worden als grote pluspunten genoemd. Een leerling stapt een stand binnen, heeft direct persoonlijk contact met een vertegenwoordiger van een bedrijf en kan meteen alle vragen stellen en zich dus goed oriënteren op een mogelijke werkkring of een goed stageadres. Dat is een stuk drempellozer dan ergens een bedrijventerrein op gaan, aanbellen en een gesprek aanvragen met een onbekende.”

Passende job
Goudswaard en Van den Bosch verheugen zich zeer op de ‘banen- en netwerk’-tweedaagse. “Het wordt een mooi en boeiend Krimpenerwaards-Capels event”, zegt Marco Goudswaard. “Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar een job die bij hen past. Met andere woorden: als je ‘in’ bent voor een mooie stage of fijn werk in je eigen regio, dan is een bezoek aan de De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs een echte aanrader.”

Gratis
De De Haay Contactdagen Bedrijven & Onderwijs is op beide dagen gratis toegankelijk van 12.00 tot 21.00 uur. Overdag is vooral gereserveerd voor leerlingen en studenten, daarna zijn overige werkzoekenden welkom. De avonden worden afgesloten met een Business-to-Business samenzijn.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Arie van Erk: genieten van het burgemeestersambt Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Jazztrompettist Teus Nobel komt met 'After Hours' naar Schoonhoven Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Dilettant door Cabauw hardhandig welkom geheten in de vierde klasse Sport 21 uur geleden

Download onze app