• Ron Vermeijs en Danny Moor proosten vast op de opening.
• Ron Vermeijs en Danny Moor proosten vast op de opening. Foto: wijntjesfotografie.nl

Verbouwing bijna klaar: Lekzicht wordt Rivero

Zakelijk 5.309 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Als een 'waanzinnige locatie' beschikbaar komt, moet je die unieke kans grijpen. Daarom hoefde ondernemer Ron Vermeijs (52) niet lang na te denken toen Lekzicht in zijn vizier kwam.

"Toen ik vernam dat Peter en Carla Laan het rustiger aan wilden gaan doen, stond ik direct op de stoep."

De directeur van het Schoonhovense metaalwarenbedrijf L+C kocht na enig onderhandelen met de pachters en eigenaar het restaurant in het najaar van 2018 en vond in Danny Moor (29) de geschikte persoon om het avontuur aan te gaan. Vrijdag 15 maart wordt Rivero na een flinke verbouwing officieel geopend.

Popelen
Beiden staan te popelen om aan de slag te gaan. Hoewel Vermeijs zich nadrukkelijk op de achtergrond zal begeven, is Rivero uiteraard ook zijn kindje. "Ik ga Danny absoluut niet in de weg lopen, maar zo nu en dan zullen we uiteraard de gang van zaken bespreken. Ik heb veel vertrouwen in hem en zijn team. Danny is een 'jonge hond', die van wanten weet. Hij is gepokt en gemazeld in de horeca. Zijn vader Leon was bij cafetaria/brasserie De Veerpoort zijn leermeester, maar Danny heeft een charmante eigen stijl ontwikkeld, die aanspreekt bij een breed publiek. Hij is in mijn ogen precies de man voor het entertainen van de diverse doelgroepen die we op het oog hebben: van 15 jaar tot en met de seniorenleeftijd. En dat met een eigentijdse keuken vol verrassingen."

Danny Moor ziet het avontuur helemaal zitten. Na elf jaar ervaring in het tegenover Rivero gelegen cafetaria De Veerpoort heb je wel geleerd hoe service en dienstverlening er uit moeten zien. Dan wil je graag op eigen benen staan. "Ik ben van de jongere generatie en ken hun wensen. Rivero leent zich perfect voor lunches en diners, maar is ook een prima plek voor feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten. Voor die laatste categorie hebben we een aparte ruimte gecreëerd. Je kan hier dus alle registers opentrekken en daarvoor heb ik een enthousiast team samengesteld. Een mix van jong en oud. Daarmee gaan we eerst een aantal dagen proefdraaien om vrijdag 15 maart flitsend van start te gaan", aldus Danny Moor.

Gepaste trots
Met gepaste trots tonen exploitant en bedrijfsleider de resultaten van de verbouwing en de laatste aanwinsten van Rivero. Vloer, plafond, bar en serre hebben een metamorfose ondergaan en ook de entree is gewijzigd.

"Vanaf 2 januari is hier gas gegeven", zegt Ron Vermeijs. "Je wilt niet weten hoeveel bouwvakkers en technici we over de vloer hebben gehad, maar we wilden persé onze eigen look. We moeten nog even aanzetten voor de opening, maar het gaat allemaal volgens plan."

Rivero betekent in het Esperanto 'rivier'. De naam past volgens bedenker Linda Vermeijs prima bij inspiratie en creativiteit. Daar zou je gedrevenheid aan kunnen toevoegen. Danny Moor en zijn team willen dat de komende tijd graag waarmaken.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie