• Lisanne van Erk (l) met enkele teamleden en chef-kok Arie Sloof tijdens de openingsavond.
• Lisanne van Erk (l) met enkele teamleden en chef-kok Arie Sloof tijdens de openingsavond. Foto: wijntjesfotografie.nl

Lekker eten en borrelen 'Aan de Dijck'

Zakelijk 4.561 keer gelezen

BERGAMBACHT • Na enkele maanden verbouwen was het donderdag zover: restaurant Aan de Dijck opende haar deuren.

Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Woensdagavond was er een 'generale repetitie' in de uitnodigende horecagelegenheid bij het Bergambachtse veer, waarbij louter vrienden en bekenden aanschoven. Vanaf donderdagavond was het voor het 'echie'.

Grote wens
Voor de stralende eigenaresse Lisanne van Erk (27) ging met de opening een grote wens in vervulling. "Ik ben op mijn veertiende in de horeca begonnen als afwashulp bij eetcafé 't Centrum. Mijn laatste functie was hotelmanager bij De Arendshoeve. Ik wilde al heel lang een eigen restaurant en nu is het er dan echt van gekomen."

Ze speelde niet op safe door kleinschalig te beginnen. "Nee, dit kun je gerust een grote horecagelegenheid noemen, bestaande uit een restaurant, ruime bar met zitjes, feestzaal en terras. Ik geloof in de uitgebreide mogelijkheden van dit pand, dus ik ga de uitdaging graag aan."

Bergambacht (en wijde omgeving) staat achter haar, getuige de enorme stroom enthousiaste reacties. "De Facebookpagina loopt al weken bijna over, niet normaal gewoon. Ik leg voor mezelf standaard de lat al hoog, maar nu komt er nog wel iets meer druk bij kijken. Reuze spannend, maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop."

Restaurant Aan de Dijck beschikt in de persoon van Arie Sloof over een ervaren chef-kok, met daarbij een uitgebalanceerd team in zowel de keuken als de bediening. "Dat scheelt enorm; ik hoef het gelukkig niet alleen te doen", zegt Lisanne lachend.

Grilloven
Aan de Dijck wil zich onderscheiden met een originele kaart, waarbij de gerechten volgens de bevlogen onderneemster 'prettig geprijsd' zijn. "Bijzonder is dat we beschikken over een grilloven. Hierin wordt het eten intens heet, waardoor er een fijne 'smokey-taste' ontstaat. Alsof je aan het barbecueën bent, maar dan op professionele wijze bereid."

Het restaurant bij het Bergambachtse veer mikt op een breed publiek, dat zich aangetrokken voelt door de trendy, maar vooral gezellige uitstraling. "De inrichting is compleet op de schop gegaan. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven met een volledig nieuw interieur, waarbij natuurtinten als groen en beige zorgen voor een rustige entourage."

Aankomende donderdag zit de zaak stampvol als Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard er neerstrijkt in het kader van de restaurantactie. Binnenlopen op de afterparty –met DJ Dirk- kan nog wel.

Dan kan men tevens vast in de stemming komen voor de Dijckborrels, die iedere laatste vrijdag van de maand worden georganiseerd, eveneens met deejay. "Daar kijken veel mensen naar uit", weet Lisanne. "Gewoon weer een gezellige borrel na een drukke werkweek: Bergambacht is er blijkbaar aan toe." Alle informatie: http://www.aandedijck.nl 

Robert van der Hek

RTV Krimpenerwaard maakte onlangs het volgende item:

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie