• Stijlvolle afsprong onder een strakblauwe lucht. (foto: Ronald Timmerman)
• Stijlvolle afsprong onder een strakblauwe lucht. (foto: Ronald Timmerman)

Polsstokverspringen: favorieten goed uit de startblokken

Sportt 358 keer gelezen

POLSBROEKERDAM • De favorieten bij het polsstokverspringen lieten zich zaterdag gelijk zien tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Polsbroekerdam.

De Benschopse jongen Reinier Overbeek maakte daarbij de meeste indruk. Met een nieuw leeftijdsrecord van 17.46 meter toonde hij aan dat hij afgelopen winter een flinke stap heeft gezet. Hierbij liet hij favoriet Gerwin Kastelein achter zich.

Senioren
In de seniorencategorie pakte, zoals verwacht, Jaco de Groot (Woerden) de leiderstrui en de wedstrijd. Nadat Rian Baas (Oudewater) de eerste 19 meter noteerde (19.30 m), kwam De Groot er direct overheen met 19.77 meter. Ook Thomas van Midden bracht met 19.37 het publiek in extase. Deze sprong was voldoende voor het zilver.

Verrassend was de finalepositie van Jos van der Vlist (Benschop). Met een nieuw persoonlijk record van 17.70 meter deed hij mee in de strijd bovenin.

De dames maakten het zaterdag erg spannend. Waar de afstanden nog niet denderend waren, won Dymphie van Rooijen (Harmelen) met 14.06 nipt van Fabienne Overbeek (13.88). Ook de Haastrechtse Kimberly Engelhard wist 13 meter te springen (13.45 m). De overige dames kenden een stroeve seizoenstart.

Superieur
Ricardo Faaij (Haastrecht) was in de eerste wedstrijd direct superieur bij de junioren. Drie van zijn sprongen waren voldoende om de overwinning op zijn naam te schrijven. In zijn laatste sprong reikte Faaij tot een afstand van 18.75 meter, waarbij hij de concurrentie ruim twee meter achter zich liet. Paul van Meijeren (Zegveld) volgde met 16.43 meter.

Zaterdag 14 mei wordt er in Linschoten gesprongen. Aanvang 14.30 uur.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie