• Het bestuur van De Treffers, met rechts Kees van den Brink.
• Het bestuur van De Treffers, met rechts Kees van den Brink. Foto: John Wijntjes

Zon schijnt weer voor De Treffers: tophandbalwedstrijd en jubileumfeest

Sport 882 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Handbalvereniging De Treffers staat aan de vooravond van de viering van het 55-jarig bestaan. Maar het had niet veel gescheeld of de Krimpense club had die mijlpaal niet gehaald.

“Het gevoel is nu gelukkig heel anders dan een jaar geleden”, erkent voorzitter Kees van den Brink. “Toen luidden we door een tekort aan leden en vrijwilligers de noodklok.”

Kritieke situatie
Door vertrekkende jeugdspelers en geen nieuwe aanwas, ontstond een kritieke situatie. “Maar onze wervingsactie onder basisschoolleerlingen, via handbalclinics, had succes”, blikt de voorzitter terug. “Een schoolhandbaltoernooi deed de rest. Het leverde tien nieuwe jeugdleden op. Ook enkele bestaande leden, die eerst zouden vertrekken, besloten toch te blijven.”

Enige handbalvereniging in regio
Gelukkig maar, want met het ter ziele gaan van De Treffers zou de hele handbalsport zijn verdwenen in de Krimpenerwaard.

“We zijn een echte familieclub”, weet de trotse voorzitter. “Met zo’n negentig leden, van wie er veertig competitie spelen, kun je De Treffers als ‘klein maar fijn’ omschrijven. We richten ons op de breedtesport en hebben nu twee jeugd- en twee seniorenteams.”

Oranje U20 in De Boog
Om de sport nader onder de aandacht te brengen én vanwege het 55-jarig jubileum is sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel op woensdag 10 april het decor van een tophandbalwedstrijd.

Het nationale dameshandbalteam Oranje U20 speelt dan een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het EK, dat in juni plaatsvindt in Macedonië. Tegenstander is eredivisionist Juro Unirek/VZV DS 1.

Krimpens tintje met Alieke van Maurik
Van den Brink: “Een leuk Krimpens tintje aan deze wedstrijd is dat Alieke van Maurik één van de speelsters van Oranje U20 is. Zij begon op 6-jarige leeftijd haar handballoopbaan bij De Treffers en speelde hier tot haar twaalfde. Vervolgens begon haar bliksemcarrière. Deze leidde vooralsnog via de eredivisionisten Quintus en VOC, waar ze nu speelt, naar BVB-Handball-Damen, in de Bundesliga. Voor deze club in Dortmund komt ze komend seizoen uit. In februari 2020 speelde ze haar eerste handbalinterland in Oranje U16 en in april 2023 debuteerde ze als 17-jarige in Team NL”

De wedstrijd  begint om 19.00 uur. Kaartjes zijn à 5 euro verkrijgbaar via www.sportverenigingdetreffers.nl/55jaar

Graffiti op muur sportzaal
De zaterdag erop wordt het jubileumfeest nog eens dunnetjes overgedaan met enkele activiteiten voor de leden. Daaronder een graffitiworkshop, die moet leiden tot een fraaie nieuwe aanblik van één van de muren van gymzaal Groenendaal, het thuishonk van De Treffers.

‘s Avonds is er een feestavond met foodtruck.

WK Handbal hopelijk als aanjager
“Gelukkig is het tij dus gekeerd en ziet de toekomst van De Treffers er weer zonnig uit”, kijkt Kees van den Brink vooruit. “We blijven ons inzetten om nieuwe leden en vrijwilligers te trekken en kijken in dat opzicht ook reikhalzend uit naar 2025, als het WK Handbal voor vrouwen met een finale in Ahoy Rotterdam wordt afgewerkt. Dat leidt ongetwijfeld tot veel publiciteit voor deze mooie, snelle sport en daarmee ook voor promotie voor de afzonderlijke handbalverenigingen.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden