• Thor trok bij Heren 1 aan het langste eind.
• Thor trok bij Heren 1 aan het langste eind. Foto: John Wijntjes

Thor en Dosko vechten in meerdere duels burenruzie uit

Sport 949 keer gelezen

BERGAMBACHT/STOLWIJK • Het eerste mannenteam van het Bergambachtse Thor versloeg in De Waard buurman Dosko uit Stolwijk met 4-0. Het behoudt hiermee als derdedivisionist zijn directe promotiekans. 

De vrouwen van Thor moesten met dezelfde cijfers hun meerdere erkennen in Dosko, dat ook kans maakt om te promoveren naar de tweede divisie.

Thor/Dosko-dag
De bezetting in sporthal De Waard in Bergambacht stond zaterdag in het teken van een meervoudige ontmoeting van volleybalteams van thuisclub Thor en Dosko uit Stolwijk. Deze Thor/Dosko-dag trok veel bekijks van supporters van beide clubs.

Nadat de reserveteams van Thor afgerekend hadden met hun Stolkse opponenten, zorgden de Dosko-vrouwen voor het eerste succes. De Stolkse volleybalsters konden zich geen puntenverlies meer veroorloven. Lange tijd stond het team op de derde plaats, die recht geeft op promotie. Door verlies tegen het Utrechtse Switch zakte Dosko een plek.

“Switch nam de directe promotieplek over, maar heeft – met slechts een punt voorsprong – een zwaarder programma in de resterende wedstrijden,” aldus Arco Monster, die met Ronald Heijstek de vrouwen coacht en traint.

‘Ze willen graag van me winnen’
Nadat de eerste set met 24-26 gewonnen was, leek het pleit beslecht.

“Zo’n makkelijke zege was het overigens niet,” vertelt Ronald Heijstek. “Ik trainde zeven jaar de Bergambachtse volleybalvrouwen en ken ze door en door. Ze willen graag van mij winnen. Thor serveert heel goed, waardoor we in problemen kunnen komen voor de passing. Door veel dubbele wissels ontregelden we de Bergambachtse servicedruk. Met meer lengte aan het net konden we de drie volgende sets met respectievelijk 21, 22 en 21 tegenpunten ook winnen.”

Na vijf jaar Dosko stopt hij aan het einde van dit seizoen. “Ik ga op zoek naar een andere club. Promoveren en een bekerfinale bereiken – woensdagavond spelen we thuis een halve finalewedstrijd tegen VCH uit Hoofddorp – zou een mooi afscheid zijn.”

‘Was niet best’
Duizendpoot Arco Monster liep als speler van het eerste mannenteam tegen een kansloze 4-0 nederlaag op. “We speelden niet een van onze beste wedstrijden,” biechtte Monster op. “We maakten teveel fouten. Bovendien blokkeerde Thor ijzersterk. Ik zie dat ‘onze vrouwen’ aan de winnende hand zijn. Dat maakt mijn dag toch nog half goed.”

Rens Koudstaal
De boomlange Bergambachtse aanvaller Rens Koudstaal – 17 jaar pas – scoorde voor Thor veel punten. Meer dan respectievelijk 15, 23, 17 en 20 punten gunden de Bergambachtenaren, die vlot hun 25 punten bijeensprokkelden, hun opponent niet.

“Met al dat publiek langs de kant, is het prettig volleyballen,” vertelde Rens Koudstaal na afloop. “Ik mag nog bij de junioren spelen, maar hoofdtrainer Jan Zaal haalde me bij de hoofdmacht. Hij is iemand die er bovenop zit.”

“De afspraak was om in de buurt van hun libero te serveren, om zo hun pass te ontregelen. Dat gebeurde niet voldoende de eerste twee sets,” aldus Zaal. “Verbeterpunten zie ik altijd, maar dit keer ben ik tevreden.”

Wim Kroone

• Thor trok bij Heren 1 aan het langste eind.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden