Afbeelding
foto’s

Jeugd MHC Krimpen succesvol in de zaal: 4 teams kampioen

Sport Fotoseries 971 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Mixed Hockey Club Krimpen was bij de jeugd met veertien teams actief in de zaal. Van de kleinsten (5 en 6 jaar, die alleen trainen) tot en met de 18-jarigen. Vier van deze veertien teams zijn kampioen geworden: JO18-1, MO16-1, MO14-1 en JO14-1.

Deze teams werden zaterdag bij de start van de tweede helft van het veldseizoen feestelijk gehuldigd in een druk en gezellig clubhuis.

‘Goed op elkaar ingespeeld’
‘Op zich is MHCK geen prestatieclub’, meldt het bestuur. ‘Het draait bij ons vooral om gezelligheid en sportiviteit’.

De reden waarom er dan toch zulke goede resultaten zijn behaald, is volgens het bestuur de volgende: ‘De teams zijn goed op elkaar ingespeeld, omdat velen al lange tijd samenspelen. We vinden het als  bestuur belangrijk dat teams zoveel mogelijk bij elkaar blijven. Er zijn dus ook geen selectiedagen. En daarnaast wordt er veel moeite gedaan om trainers uit eigen huis te hebben. Veel (jeugd)leden en ouders geven training aan de teams, waardoor er ook een goede band is tussen de spelers en trainers. De ouders die training geven, krijgen de nodige begeleiding vanuit de club en indien nodig worden ze ondersteund door Kicks N Sticks. Deze organisatie levert ervaren trainers, die de onervaren vrijwilligers op weg helpen om goede trainingen te kunnen geven’.

Jeugdraad
Daarnaast hebben enkele jongens uit de JO18 (de oudste jeugd) zelf het initiatief genomen om een keeperstraining op te zetten. Niet alleen op het veld, maar ook in de zaal.

En om de jeugd helemaal een stem in de club te geven, heeft het bestuur weer een jeugdraad in het leven geroepen: ‘Hierin denken enkele jeugdleden van alle leeftijden mee met het organiseren van speciale evenementen. Ook dragen ze ideeën aan om MHCK nog leuker en beter te maken’. 

Meer informatie, zie de website van MHC Krimpen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden