• Groepsfoto met Paul van Schaik als stralend middelpunt.
• Groepsfoto met Paul van Schaik als stralend middelpunt.

Gouden KNVB-speld en erelidmaatschap voor Paul van Schaik

Sport 1.259 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Oud-Schoonhoven voorzitter Paul van Schaik, die eind vorig jaar na negentien jaar afscheid nam als bestuurslid van de zaterdagderdeklasser, is tijdens de rust van de streekderby Schoonhoven versus Groot-Ammers in het zonnetje gezet.

Van Schaik kreeg van KNVB-ambassadeur Piet-Jan Boringa een gouden speld uitgereikt vanwege zijn verdiensten. De vereniging zelf benoemde Van Schaik tot erelid. 

‘Aangenaam verrast’
“Ik was aangenaam verrast,” aldus een trotse Paul van Schaik. “Ik kwam nietsvermoedend naar de club om naar een leuke wedstrijd te kijken. Ik fietste gelijk op met Piet-Jan Boringa, die ook in Schoonhoven woont, en vroeg hem nog gekscherend of hij een spelregelboek bij zich droeg in de tas die hij stijf geklemd onder zijn arm hield. Ik wist niet dat daar de oorkonde voor mij inzat.”

Tijdens de rust werd Van Schaik naar de bestuurskamer geroepen. De hoofdpersoon hierover: “Ik dacht nog: als er maar niemand onwel is geworden. Oud-voorzitter Nico Peltenburg overhandigde mij de oorkonde van het erelidmaatschap. Ik was tien jaar secretaris en negen jaar voorzitter. Mooie memorabele momenten uit die periode waren de oplevering van de nieuwe kleedkamers en de promotie van de hoofdmacht naar de derde klasse. Ik heb nu een periode gepland om tot rust te komen, maar als supporter blijf ik de club hartstochtelijk volgen.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden