• Selfie onderweg van Jorgen Verstralen.
• Selfie onderweg van Jorgen Verstralen. Foto: privéfoto

Jorgen Verstralen is de ‘Last Man Standing’

Sport 1.312 keer gelezen

STOLWIJK • Jorgen Verstralen uit Stolwijk was de laatste loper, die overbleef tijdens de vierde Orangorun ‘Last Men Standing’. Dit is een virtuele afvalrace, die zaterdagmorgen om 5.00 uur van start ging. 

Verstralen legde negentien ronden van 6,7 kilometer af op uitgezette parkoersen rondom zijn woonplaats Stolwijk. 

Auto volgeladen
“Ik had mijn auto volgeladen met eten, drinken en schone kleding en liep elk uur een verschillend rondje en rustte daarna uit in de auto,” vertelde de prille veertiger na een goede nachtrust en het verorberen van een flinke hoeveelheid pasta. “Om telkens vanuit huis te starten was te stressvol met drie kleine kinderen om me heen. Ik liep met een kortere pass zo zuinig mogelijk met een snelheid van zes minuten per kilometer.”

Zijn benen voelden volgens Jorgen Verstralen tijdens de uitdaging ‘prima aan’. “Maar mentaal kreeg ik het na verloop van tijd toch zwaar. Om de zin erin te houden dacht ik onder het lopen al aan de volgende ronde: wat ik dan zou gaan eten, drinken en welke route ik zou nemen. Bij Hekendorp maakte ik een selfie om het thuisfront gerust te stellen.”

‘Wilde opgeven’
Na vijftien ronden douchte hij (kort) thuis om vervolgens weer door te gaan: “Na ronde 18 wilde ik er een punt achter zetten. Ik zag echter op de internetpagina van de Orangorun dat er nog maar twee deelnemers actief waren. Mijn overgebleven concurrent meldde zich pas drie minuten voor het verlopen van het uur en dacht aan opgeven. Ik besloot de achterdeur weer van het slot te doen en nog een rondje te lopen. Dat bleek voldoende voor de winst. Ik ben weer een mooie loopervaring van in totaal 127,6 kilometer rijker.”

Winnaar wandelaars
Bij de wandelaars kwam de Belgische Vanessa De Waele tot twintig rondes van 3,7 kilometer, goed voor 74 kilometer.

De Last Men Standing Orangorun is een initiatief van René Kleinendorst en Johan de Rooy uit Bergambacht. Hierbij dient elke deelnemer (hardloper/wandelaar) ieder uur een rondje van 6,7 kilometer op een zelf gekozen parkoers af te leggen.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden