• Haasje over bij de zijlijn.
• Haasje over bij de zijlijn. Foto: John Wijntjes

Haastrecht klopt Schoonhoven in blessuretijd

Sport 945 keer gelezen

HAASTRECHT • In een aantrekkelijke streekderby kopte Haastrechtenaar Job Vloedgraven in blessuretijd de enige treffer langs Schoonhoven-doelman Mathijs Bot. De vreugde was groot bij de thuisclub, die dankzij deze driepunter meer afstand neemt van de onderste plaatsen.

De belangen waren groot voorafgaand aan de burenruzie. Na een zwakke start bivakkeerden beide ploegen in de degradatiezone.

Na de winterstop wonnen zowel Haastrecht als Schoonhoven hun eerste drie duels met als ‘beloning’ een plek in het linkerrijtje. Deze positie biedt veiligheid, omdat in deze klasse vijf clubs kunnen degraderen. Dat is niet onmogelijk daar er vorig seizoen met de versterkte degradatieregeling zes ploegen uitvlogen: drie clubs, waaronder Bergambacht en Dilettant, degradeerden direct en nog eens drie ploegen redden het niet in de nacompetitie. 

‘Gelukkigste heeft gewonnen’
In de gelijkopgaande wedstrijd kregen beide ploegen, die last hadden van de wind die over het kunstgrasveld raasde, kleine kansen. “Het was een moeilijke wedstrijd,” vertelde Haastrecht-aanvoerder Danny de Bruijn. “Schoonhoven speelde met twee beweeglijke spitsen, die steeds wisselden. Ik had me al verzoend met het doelpuntloze gelijke spel, maar uiteindelijk wonnen we toch. Als ik eerlijk ben, dan heeft de gelukkigste gewonnen.”

Spectaculair begin
Het talrijke publiek zag een spectaculair begin van de thuisclub. Marco Oskam testte al in de derde minuut de Schoonhovense doelman Mathijs Bot met een ziedend schot. Bot reageerde attent. Vervolgens luwde de ‘storm’. Beide ploegen zochten naar openingen, die maar niet wilde komen. Arbiter Hans Pekaar liet doorspelen waar het kon, wat nogal eens commentaar opleverde.

Fellere strijd
In de tweede helft werd de strijd feller. Schoonhovenaar Pieter Meijer had de openingstreffer op de schoen, maar sluitpost Rob de Wit pareerde Meijers snoeiharde inzet. In de slotfase kreeg Haastrecht de beste kansen.

Thijmen Raateland en Kelvin Poot hadden zich kunnen kronen tot matchwinnaar, maar hun vizier stond niet op scherp. Hun ploeggenoot Job Vloedgraven reageerde attent op een strak genomen hoekschop van Kevin Quint. “Ik ga altijd bij corners mee naar voren en posteer me dan bij de eerste paal,” vertelde de man of the match na afloop. “De bal bleef door de wind even hangen en ik kon raak koppen.”

Druiven zuur
Door deze zege staat Haastrecht vaster op de zesde plaats en stijgt het naar de tweede plek in de strijd om de tweede periodetitel. Voor Schoonhoven waren de druiven zuur. Weliswaar handhaven de blauwwitten zich op de zevende plaats, maar zij zien de ploegen die een nacompetitieplek innemen tot op twee punten naderen.

Mark Weel maakt zich nog geen grote zorgen. “Ons vizier blijft naar boven gericht. Deze wedstrijd kon alle kanten op. In de eerste helft met de wind tegen was het overleven, maar na rust had ik met het windvoordeel meer schoten op doel van ons verwacht. Helaas bleven die uit. Het verlies valt zwaar, maar daar worden mijn spelers grote jongens van.” 

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 12 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 14 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden