Afbeelding

Jubilerende ‘Treffers’ organiseren tophandbalwedstrijd in Krimpen

Sport 745 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Handbalvereniging De Treffers is woensdag 10 april gastheer van een bijzondere wedstrijd. Het nationale dameshandbalteam Oranje U20 speelt een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het EK, dat in juni plaatsvindt in Macedonië. Tegenstander is eredivisionist Juro Unirek/VZV DS 1.

De wedstrijd vindt plaats in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel en begint om 19.00 uur. De kaartverkoop (à 5 euro) is reeds gestart. 

‘Mijlpaal vieren’
Handbalvereniging De Treffers bestaat in april 55 jaar.

Voorzitter Kees van den Brink: “We willen deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij Oranje U20 uitgenodigd om met deze wedstrijd het handbal voor onze vereniging en in onze regio te promoten. In het kader van ons jubileum hebben we de toegangsprijs heel laag gehouden.” 

Tegenstander Juro Unirek/VZV DS 1 is op dit moment de nummer 3 in de eredivisie.

Krimpense Alieke
Alieke van Maurik is één van de speelsters van Oranje U20. Ze maakt als toptalent een bliksemcarrière door.

Ze begon op zesjarige leeftijd haar handballoopbaan bij De Treffers en speelde daar tot haar twaalfde. Toen verhuisde ze naar Quintus, waar ze in 2020 haar eerste eredivisiewedstrijd speelde en in 2021 op 16-jarige leeftijd haar eerste Europacupwedstrijd. 

In februari 2020 werkte ze haar eerste handbalinterland af in Oranje U16 en in april 2023 debuteerde ze als 17-jarige in Team NL. 

Op dit moment speelt ze in de eredivisie voor VOC, maar met ingang van het seizoen 2024 vertrekt ze met een 2-jarig contract naar Dortmund. Daar zet ze voor BVB-Handball-Damen in de Bundesliga haar carrière voort.

Jubileumprogramma
Naast de topwedstrijd op 10 april organiseert de Krimpense handbalvereniging ook een aantal andere activiteiten voor leden, oud-leden en overige belangstellenden. 

“We hebben een moeilijke periode achter de rug”, erkent voorzitter Van den Brink. “Maar we hebben inmiddels een flinke aanwas van nieuwe jeugdleden en de toekomst ziet er goed uit. Mede door de jubileumactiviteiten hopen we extra belangstelling te krijgen en nog meer nieuwe leden te kunnen aantrekken. Met name jongens en meisjes in de leeftijd van 6/7/8 jaar en van 13 tot 15 jaar zijn van harte welkom.”

Kaartjes voor de wedstrijd Oranje U20-uro Unirek/VZV DS 1 kunnen worden besteld via www.sportverenigingdetreffers.nl/55jaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden