• Ayoub Allaoui, Mohammed El Harracha en Amine Kerroum.
• Ayoub Allaoui, Mohammed El Harracha en Amine Kerroum. Foto: Jan Timmer

Krimpenerwaardse zaalvoetbaldromen: ‘Eredivisie? We kunnen sowieso nog een paar klassen stijgen’

Sport 1.197 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • ‘Zo ver mogelijk komen’: dat is wat de zaalvoetballers van vv Bergambacht willen. Het begin is er. In de eerste klasse gaat het team omgeslagen aan kop.

Hoe Krimpenerwaards wil je het hebben? Drie Schoonhovense voetballers aan tafel uit een team dat vv Bergambacht in de futsalcompetitie vertegenwoordigt en in Lekkerkerk zijn thuiswedstrijden speelt.

De helft van de zes man grote futsalploeg is aangeschoven. Mohammed El Harracha is met z’n 23 jaar de jongste. Regionale voetballiefhebbers kennen de in Schoonhoven woonachtige onderwijsassistent ook als veldvoetballer. Hij is sinds dit seizoen de linkerspits van vv Dilettant in Krimpen aan de Lek. 

‘No hard feelings’
Zijn 26-jarige plaatsgenoot Amine Kerroum (26) was tot vorig seizoen aanvoerder van derdeklasser Schoonhoven, maar beperkt zich sinds enkele maanden tot  zaalvoetbal.

“Ik heb het druk op mijn werk als apotheker en ons wacht gezinsuitbreiding,” vertelt hij. “Dus stopte ik deze zomer als eerste-elftalspeler. In de voorbereiding op het huidige seizoen werd echter een beroep op me gedaan om me toch beschikbaar te houden. Dat wilde ik met alle liefde doen, maar wel op voorwaarde dat ik maar één keer per week zou gaan trainen.” 

“De trainer vond dat oké. Ook mijn teamgenoten hadden er geen problemen mee. Maar na een paar weken draaide de coach de afspraak terug. Hij wilde dat ik er altijd was. No hard feelings, maar het was toen wel klaar voor mij.”

Op dat veldje is vriendschap ontstaan
Ayoub Allaoui (24) speelt veldvoetbal bij WNC in Waardenburg. Hij staat bekend als een technisch vaardige middenvelder en is bezig aan zijn derde jaar bij de zaterdageersteklasser. 

“Ook ik ben een echte Schoonhovenaar,” zegt de master-student Farmacie. “Mohammed en Amine ken ik al van kleins af aan. Vanaf het moment dat we konden lopen waren we te vinden op het trapveldje op De Meent. Je wist niet hoe snel je daar moest komen na schooltijd.”

“Op dat veldje is een vriendschap ontstaan, die uiteindelijk leidde tot onze gezamenlijke ambitie om een zaalvoetbalteam te beginnen,” stelt Amine Kerroum vast. “Iedereen zal het herkennen: als kind trek je met elkaar op, maar later in je leven ga je ieder je eigen weg en kun je elkaar ut het oog verliezen. Met ons zaalteam zorgen we voor nieuwe, onderlinge verbinding.”

Vrienden kunnen onderling tegen een stootje
“Het voelt hartstikke goed”, vindt Mohammed El Harracha. “We hebben enorm veel plezier samen en we vormen met onze medespelers Marouane Addaudy, Jos Stout en Marouane El Kasimi een hecht team.”

Amine Kerroum tovert een grote grijns te  voorschijn. “Mohammed heeft gelijk, maar als je ons bezig ziet op het futsalveld, dan zou je soms kunnen denken dat we ruzie hebben. We sparen elkaar niet als dat nodig is, maar het komt altijd weer goed. We zijn vrienden, hè! Die kunnen onderling tegen een stootje.”

Mooie test
De futsalvrienden speelden tot en met vorig seizoen puur voor de lol en níet in competitieverband. Daar kwam deze zomer verandering in.

“We vonden als team onderdak bij de zaalvoetbalafdeling van vv Bergambacht,” vertelt Ayoub Allaoui. “We voelden ons er meteen welkom. En wat echt super aardig was: het eerste zaalteam van die club maakte ruimte om hun positie over te nemen, waardoor wij in de eerste klasse van de futsalcompetitie konden beginnen.”

De resultaten zijn tot nog toe uitstekend. VV Bergambacht Futsal 1 rijgt de sportieve successen aaneen en staat ongeslagen aan kop in zijn poule. “We hebben tot dusverre één tegenstander gehad waartegen we echt diep moesten gaan,” vertelt Amine Kerroum. “Dat was team Westland met daarin een paar eerste divisiespelers. Dat leverde een mooie test op voor ons. We wonnen met 10-4.”

Dromen van de eredivisie
De titel in de eerste klasse kan de zaalvoetballers van vv Bergambacht niet meer ontgaan, zo lijkt het. “Dat denk ik ook,” zegt Mohammed El Harracha. “Maar we willen niet dat het daarbij gaat blijven. Ons team kan nog veel verder reiken. Dat bewijzen we ook in vriendschappelijke potjes tegen ploegen die een paar klassen hoger spelen.”

“Ik droom wel eens van vv Bergambacht in de Eredivisie. Of het haalbaar is, weet ik niet, maar dat we nog een aantal klassen kunnen stijgen, daar zijn we van overtuigd.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden