Afbeelding
Foto: René Bitter

Spirit bekert verder na 0-6 overwinning op Rotterdam United

Sport 535 keer gelezen

ROTTERDAM/OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Spirit heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Rotterdam United met 0-6 gewonnen. Middenin de strijd die Spirit in de competitie voert tegen dreigende degradatie, werd deze wedstrijd niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. 

De Ouderkerkers kampten nog steeds met de nodige -Cris de Jong, Ruben Slooff, Ruben de Vries en Sean Luthart- afwezigen. Als stand-in voor laatstgenoemde stond Aart Labee in het doel. De 37-jarige goalie werd onlangs teruggehaald uit het 7e team van Spirit om te keepen bij Spirit 2. 

Zaterdag maakte hij zijn rentree bij Spirit 1, waarin hij in maart 2010 voor het laatst plaatsnam tussen de palen.

Al snel op 0-1
Spirit startte voortvarend. Al binnen twee minuten kopte Lukas Bos na goed voorbereidend werk van Timme van Hof de 0-1 binnen. Daniel van der Zwan zette zijn ploeg nog voor rust op een veilige voorsprong. Hij scoorde fraai de 0-2 en na ruim een half uur de 0-3.

Spirit speelde op dat moment al met een numerieke meerderheid. De thuisploeg liep halverwege de eerste helft tegen een rode kaart aan.

Rustig uitspelen
In de tweede helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Jeugdspeler Nicky Bentzon kreeg ook weer minuten in het team van Richard van Cappellen en scoorde de 0-4. Daniel Gerritse kopte een paar minuten later een voorzet van Tjerk de Kogel achter de Rotterdamse doelman.

Het laatste doelpunt kwam op naam van Lukas Bos. De spits rondde een voorzet van Robbin Brouwer af.

Focus op lijfsbehoud
Spirit gaat ook na februari nog minimaal één bekerwedstrijd spelen. En dat is lang geleden.

Maar eerst moet de focus weer op de competitie gelegd worden. Daarin moet een gat van minimaal 5 punten goed gemaakt worden om dreigende degradatie af te wenden.

Zaterdag speelt Spirit in Alblasserdam de eerder afgelaste wedstrijd tegen De Alblas.

Eric de Vendt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app