Afbeelding
Foto: John Wijntjes

Dilettant strijdbaar na verdrietige weken, maar krijgt in slotfase deksel op de neus

Sport 896 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Een tegentreffer in de 97ste (!) minuut zorgde ervoor dat Dilettant slechts één in plaats van drie punten overhield aan het duel met Siveo’60. Het werd 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd namen spelers, staf en publiek een indrukwekkende minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Marco Goudswaard, de zo geliefde voorzitter van vv Dilettant. Hij overleed op 29 januari jongstleden volkomen onverwacht. 

En daarna klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tegen Siveo’60, collega-middenmoter in de vierde klasse. Met een strijdvaardig en gedreven Dilettant, dat duidelijk van zins was om collectief verdriet te bundelen tot een gezamenlijke prestatie. 

Licht veldoverwicht
Het leidde in de eerste helft tot een licht veldoverwicht en enkele scoringskansen. Mohammed El Harracha miste echter de nauwkeurigheid om doeltreffend toe te slaan.

Siveo toonde zich aanvallend krachteloos en werd alleen met een serie hoekschoppen in een kort tijdsbestek enigszins dreigend. De Krimpense defensie en Mathijs Broere, de prima debuterende 16(!)-jarige doelman van Dilettant, hielden de boel achterin vrij eenvoudig dicht.

Voorsprong een feit
In de 39ste minuut slaagde Dilettant erin om op voorsprong te komen. El Harracha brak door over links en liet een puntgave, lage voorzet aan zijn schoen ontspringen. Spits Sharog Susani wist er prima raad mee en tikte binnen: 1-0.

Na de pauze schakelde Siveo’60 over naar wat opportunistischer spel en kreeg de Dilettant-defensie het wat drukker. Wederom werd geconcentreerd verdedigd, maar de voortzetting bleek een lastiger verhaal. Waar rust wonderen had kunnen doen, werd vaak te snel gehandeld. Hierdoor verliep de omschakeling veelal slordig en ging de kans op een geslaagde tegenaanval verloren. 

Dat was vooral jammer omdat Dilettant op het middenveld en voorin over voetballers beschikt die technisch gezien - mits goed aangespeeld- het verschil kunnen maken.

‘Inherent aan jonge spelers’
“Het is een beetje inherent aan een team met veel jonge spelers,” wist Dilettant-trainer Umut Takac. “Maar het is ook iets waar we aan kunnen werken. En dat gaan we doen met deze hartstikke fijne spelersgroep.”

Takac en de zijnen hadden graag met een overwinning het veld afgestapt op deze emotionele voetbalmiddag, maar zover kwam het niet. Siveo produceerde diep in blessuretijd uit een onoverzichtelijke situatie de 1-1.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app