• Kees Stoppelenburg met zijn voetbalmaten.
• Kees Stoppelenburg met zijn voetbalmaten. Foto: Jan Timmer

‘Zaalvoetbalvedette’ Kees Stoppelenburg neemt afscheid na 32 jaar

Sport 1.563 keer gelezen

LEKKERKERK • De lange zaalvoetballoopbaan van Kees Stoppelenburg zit er op. Dinsdagavond nam hij afscheid van het ‘onderwijzersteam’, waar hij 32 jaar lang deel van uitmaakte.

De mid-zestiger werd thuis in Schoonhoven opgehaald door ploeggenoten, die daarvoor een originele Amerikaanse politieauto hadden gecharterd, en met loeiende sirenes en flitsende zwaailichten afgeleverd in de Lekkerkerkse sporthal de Bakwetering. 

Daar werd de afwaaiende futsal-vedette in een feeërieke entourage ontvangen door zijn met brandende fakkels uitgeruste voetbalvrienden en oud-ploegmaten. Vervolgens moest Stoppelenburg in de sporthal zelf een aantal aan hem opgedragen voetbalopdrachten uitvoeren, waarna het gezelschap de feestelijkheden voortzette in het aanpalende sportcafé De Bakwetering.

Onder de indruk
“Fantastisch natuurlijk dat de jongens zoiets voor me organiseren,” toonde Kees Stoppelenburg zich onder de indruk. “Ik heb al die jaren met veel plezier in deze groep gevoetbald en vind het jammer dat het nu over is. Ik tob echter teveel met rugklachten, waardoor het steeds lastiger werd om nog mee te doen. Het is niet anders.”

Stoppelenburg maakte in 1990 zijn debuut in het destijds vrijwel geheel uit onderwijzers bestaande zaalvoetbalteam. Hij voetbalde jarenlang met mannen als Rijk Tiggelman, Ries de Redelijkheid, Theo van der Meer, Ronny Buitendijk, Hajo Hofland, Tjibbe Werksma, Hans van Gent en diverse anderen. 

Stoppelenburg stond bekend om zijn soepele passeerbewegingen en doelgerichtheid en zag mooie voetbalvriendschappen vorm krijgen op en naast het speelveld. 

“Om met veel plezier op terug te kijken,” zegt hij. “Het was al die jaren heerlijk om met de mannen op te trekken. En mooi om zo’n afscheid aangeboden te krijgen!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app