• Lekker actief bezig zijn in het water. Belangstellenden zijn welkom.
• Lekker actief bezig zijn in het water. Belangstellenden zijn welkom.

Krimpense waterpolovrouwen zoeken versterking

Sport 1.036 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het vrouwen-waterpoloteam van De Lansingh is op zoek naar versterking. Een zwemdiploma, vrolijk karakter én zin in teamsport volstaan.

“We doen niet zo moeilijk,” glimlacht speelster Christel Rijkers. “Of je nu veel of juist geen waterpolo-ervaring hebt, maakt ons niet uit. Het gaat vooral om het samen plezier ontlenen aan de sport en de gezelligheid na afloop. We vormen met elkaar een echte vriendinnenclub, die ook naast het polo leuke dingen onderneemt. Wie zich daarbij wil aansluiten, is meer dan welkom.”

Kentering
Het huidige vrouwenteam van zwem- en polovereniging De Lansingh ontstond zeven jaar geleden toen een groep jonge vrouwen het initiatief nam om samen te gaan trainen. Al snel schreven ze zich in voor de competitie. “De sfeer was al meteen top,” vertelt Christel Rijkers. “De resultaten helaas niet. We speelden weliswaar in de laagste afdeling - de vierde klasse- maar wonnen in het begin niets. De laatste jaren zie je een kentering. We zijn al een paar keer als derde geëindigd en draaien dus lekker mee in de kelderklasse.”

Bonte mix
Het vrouwenteam is een bonte mix van verschillende leeftijden en ervaring. “We hebben een paar ‘oude rotten’ van in de veertig, jonge meiden van achttien en een groep twintigers,” inventariseert Christel. “Helaas zijn er enkele speelsters afgehaakt vanwege verhuizing, blessures dan wel dat ze in blijde verwachting zijn. We gaan nu op pad met negen speelsters en dat is eigenlijk te krap. Vandaar dat we graag in contact komen met meiden en vrouwen die graag mee willen doen of hun oude sport weer willen oppakken. Voor beide categorieën bieden we een ‘warm nest’. Zelfs als je nooit eerder gepolood hebt, voel je je meteen thuis in ons team en bij onze vereniging. De poloafdeling van De Lansingh blinkt uit in sfeer en onderlinge verbondenheid. Spelers trekken allemaal met elkaar op en komen elkaar aanmoedigen bij wedstrijden.”

Om het voor nieuwkomers extra interessant te maken zich aan te sluiten bij het vrouwenteam, biedt De Lansingh een gratis proeflidmaatschap aan tot 1 januari 2024. Wie besluit om daarna lid te worden krijgt vijftig procent korting op de contributie tot aan de zomer. Christel tot besluit: “Dit is dus hèt moment om met ons mee te doen.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via waterpolo@delansingh.nl of op de trainingsavonden (dinsdag 20.00-21.00 uur en vrijdag 19.45-20.45 uur) in zwembad De Lansingh.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app