• Groepsfoto van de ruim honderd deelnemers aan 'Your Stage'.
• Groepsfoto van de ruim honderd deelnemers aan 'Your Stage'.

Krimpenerwaardse sporters stralen in Schiedams theater

Sport 1.120 keer gelezen

SCHIEDAM/KRIMPENERWAARD • Thor Gouderak, OKK Ouderkerk en KDO Krimpen hebben zaterdag meerdere demonstraties uitgevoerd tijdens ‘Your Stage’ in theater aan de Schie in Schiedam. 

Tijdens dit evenement mogen sporters vanuit alle gymsportdisciplines, van alle leeftijden en niveaus, hun eigen show laten zien. 

“Het is een feestje om met zoveel sporters uit de regio, vanuit verschillende gymsportdisciplines, een show in het theater te mogen neerzetten”, zegt Amy de Wilde, organisator van het evenement. Het evenement in Schiedam werd voor de vierde keer door een groep vrijwilligers georganiseerd namens Gymnastiekbond Dutch Gymnastics. 

Debuut
OKK Dance Departement uit Ouderkerk aan den IJssel deed voor de eerste keer mee, wat voor de meeste meisjes hun theaterdebuut betekende. Met maar liefst twee dansen stalen de dansers uit Ouderkerk de show.

Voor THOR Gouderak was het de derde keer. Met maar liefst vier verschillende groepen straalden zij op het podium. Er werd trampoline gesprongen, gedanst en geturnd op de lange mat. Iedere groep was mooi aangekleed voor de eigen act. De jongste meisjes uit Gouderak openden de show met hun eigen feestje. Ze veroverden de harten van het publiek door naast het turnen en dansen ook luidkeels met de muziek mee te zingen. 

Vijf groepen
KDO Krimpen a/d IJssel heeft tot nu toe iedere editie meegedaan. Deze vierde keer waren ze met maar liefst vijf groepen vertegenwoordigd. De damesdansgroepen, United, de jonge meisjes van de selectie en de acrogroep waren van de partij.

“We doen al een aantal jaren mee met Your Stage en het is altijd weer geweldig om met deelnemers van allerlei disciplines het podium te delen”, zegt Sharon Braam, danstrainer bij KDO Krimpen. 

Slotdans
De show werd afgesloten met een grote slotdans met alle 25 groepen. De verenigingen uit rayon Lek & Ijssel waren hierbij goed vertegenwoordigd.

“Op naar het volgende showevenement dit seizoen’, zegt Alice de Groot, technisch commissielid van rayon Lek & IJssel. “Dit seizoen organiseren we de jaarlijkse strejada op zaterdag 8 juni 2024 in Krimpen aan den IJssel, waar ook verschillende demonstraties worden opgevoerd. We kijken er naar uit om dan in sporthal de Boog een knallende voorstelling neer te zetten.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app