• Op een kletsnat veld bleven de punten in Bergambacht.
• Op een kletsnat veld bleven de punten in Bergambacht. Foto: John Wijntjes

Bergambacht verslaat Dilettant en zit in wachtkamer voor periodetitel

Sport 826 keer gelezen

BERGAMBACHT • Bergambacht versloeg na een snelle 0-1 achterstand Dilettant met 2-1. Tot de laatste minuut bleef het een aantrekkelijke wedstrijd.

De thuisploeg hanteerde een gedurfde speelwijze tegen het sterke Dilettant. Door achterin een-op-een te spelen kon linksachter Stijn Hordijk lange tijd ongehinderd opstomen en gevaarlijke voorzetten afleveren. Daar ontstonden meteen kansen uit. 

Rody Bezemer was dichtbij de openingstreffer, maar de uitstekend optredende Dilettant-doelman Ian Hendriks greep adequaat in en schoot de bal meteen naar voren. Jimmy Konings benutte de ruimte goed en verschalkte sluitpost Stefan van der Waals.

Ingecalculeerd risico
“Dat was een ingecalculeerd risico,” biechtte Bergambacht-trainer Raymond van der Kort na afloop op. “Het was wel de manier om Dilettant partij te geven. Door extreem hoog druk te blijven geven konden we kansen creëren. De gelijkmaker van Twan Schmidt was dan ook verdiend.”

Dilettant-trainer Umut Takac zag de spreekwoordelijke bui - het was geen minuut droog tijdens de streekderby – al hangen. “Na de 0-1 probeerden we Bergambacht vast te zetten en de voorsprong uit te breiden. We behielden onze grip op de wedstrijd echter niet.”

Initiatief overnemen
In de tweede helft kwam Dilettant goed uit de kleedkamer en kreeg kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Na een kwartier nam de thuisploeg echter -door met drie aanvallers te gaan spelen en verdediger Joppe Veerman door te schuiven naar het middenveld- het initiatief over.

De wedstrijd werd feller en scheidsrechter Tim van Diest, die vaak de voordeelregel toepaste, had een handvol gele kaarten nodig om de rust te bewaren.

Na Krimpens balverlies op het middenveld dook Roel Hordijk de ruimte in en zette de bal scherp voor. Twan Schmidt kon er net niet bij, maar Nick Deelen wel. Hij liet Hendriks kansloos met een schuiver in de verre hoek. “Die voorsprong hadden we nog moeten uitbouwen in de slotfase, maar dat lieten we na,” aldus Van der Kort. “Zo bleef Dilettant in de wedstrijd.”

De laatste tien minuten speelden de Krimpenaren met tien man na een tweede gele kaart voor Michel Vredenborg, die de snelle Schmidt onreglementair afstopte. Bergambacht-verdediger Max Bakker stak bijna de helpende hand toe. Zijn achterwaartse kopbal kon zijn eigen doelman Stefan van der Waals net onder de lat wegtikken.

In de wachtkamer
Bij winst van Bergambacht en puntverlies van ONA en Cabauw was de eerste periodetitel voor de Bergambachtenaren geweest. Beide concurrenten wonnen echter ook hun duel.

De Bergambachtenaren en het Goudse ONA zijn uitgespeeld: achttien punten uit acht duels. Bergambacht heeft een beter doelsaldo. Cabauw heeft zestien punten uit zeven duels en nog een thuiswedstrijd tegoed tegen Linschoten. Dat duel vindt op zaterdag 16 december plaats. 

Op een eventueel verlaat sinterklaascadeau moet het elftal van Raymond van der Kort dus nog even wachten.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app