• Anna met de IJspegeltrofee naast teamgenoot Joep.
• Anna met de IJspegeltrofee naast teamgenoot Joep.

NK-brons voor ‘windfoiler’ Anna Korevaar

Sport 740 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Windfoiler Anna Korevaar veroverde onlangs een bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap windfoilen, waarvoor drie wedstrijden meetelden. De 12-jarige Schoonhovense nam het op tegen veel oudere concurrenten.

Windfoilen is een nieuwe vorm van surfen, waarbij de plank boven het water zweeft. “Ik vind deze sport fantastisch, omdat ik het gevoel van vliegen ervaar,” vertelt Anna Korevaar enthousiast. “De bronzen NK-medaille is de beloning voor een zomer keihard trainen.”

Pieken
Na een goede eerste goede NK-race in Lelystad, waarin de scholiere van het Schoonhovens College als derde eindigde, volgde een mindere race in Medemblik. “Ik moest de laatste race in Almere weer pieken voor de podiumplaats en dat lukte,” meldt Anna Korevaar tevreden.

Haar goede vorm zette ze vorige week kracht bij in Ter Aar, waar ze de IJspegeltrofee won. Deze wedstrijd is een klassieker binnen de windsurfwedstrijden.

“Op de wisseltrofee staat onder meer de naam van wereldtopper Sara Wennekes, die kans maakt op de Olympische Spelen in Parijs. Ik heb dezelfde ambities als zij: Olympisch goud winnen en wereldkampioen worden. Zij is 27 jaar en ik word in december dertien. Mijn focus ligt op deelname aan de Olympische Spelen in 2032 in Brisbane. Mijn nieuwe sponsor Optima Data uit Naarden gaat mij de komende jaren ondersteunen in die ambities,” aldus Anna Korevaar, die tot nu toe haar woorden in daden weet om te zetten.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app