• Er kwam geen winnaar op het Schoonhovense sportpark Het Hofland.
• Er kwam geen winnaar op het Schoonhovense sportpark Het Hofland. Foto: John Wijntjes

Derby in 3e klasse C (Schoonhoven-Haastrecht) kent geen winnaar

Sport 1.669 keer gelezen

SCHOONHOVEN/HAASTRECHT • Schoonhoven speelde zaterdag op sportpak Het Hofland met 1-1 gelijk tegen Haastrecht. De thuisclub stond het laatste half uur met tien man op het veld, na een tweede gele kaart voor Gerwin Neven.

In de eerste helft waren er nauwelijks kansen. Als een speler al probeerde door te breken, dan volgde een -vaak lompe- overtreding, die de prima leidende arbiter Addy IJzerman uit Tricht bestrafte met gele kaarten.

Aanvallende intenties
Na de pauze kwam bij Haastrecht Kelvin Poot in het veld voor de onzichtbare Rogier Schröder. Hij vergrootte de aanvallende intenties van het elftal van Mike Spencer.

De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Walter van Maurik stond plots vrij voor de Haastrechtse doelman Max Groenendijk om voorbereidend werk van Bilal Ouahalou af te ronden. 

“De eerste 45 minuten waren van beide partijen traag en slordig,” merkte Schoonhoven-trainer Mark Weel op na afloop. “In de tweede helft deden we het beter. Een prima aanval leverde de 1-0 op en het was wachten op onze tweede treffer. De gelijkmaker en de tweede gele kaart kantelden echter de wedstrijd.”

Onverwachts
Die gelijkmaker viel net zo onverwachts als de openingstreffer. Schoonhoven-doelman Robin Schiedon wilde een  stuitende bal uit de lucht pakken, maar de boomlange Kelvin Poot was hem te snel af door de bal over hem heen in het lege doel te koppen.

Schoonhoven was terug bij af. Tot overmaat van ramp voor de gastheer kreeg Gerwin Neven zijn tweede gele kaart, toen hij de doorbrekende Robert Dongelmans neerhaalde.

Mark Weel posteerde de aanvallende middenvelder Chiel Schenk op de ‘vrijgekomen’ linksbackpositie. De 18-jarige jongeling deed zijn defensieve werk naar behoren. “Vorig seizoen speelde ik nog bij Jongens onder 19,” vertelde de Schoonhovenaar na afloop. “Sporten is mijn ding. Ik volg een studie op de Sportacademie in Den Haag en wil graag sportleraar worden.”

Opluchting
Dat Schoonhoven met tien man een punt overhield aan deze derby was een opluchting voor het thuispubliek. De poeier op de lat van Thijmen Raateland had zomaar de winnende treffer kunnen zijn.

“Jammer, dat we de drie punten niet pakten, maar ik ben tevreden,” zei Haastrecht-trainer Mike Spencer, nadat hij zijn spelers in de kleedkamer positief had toegesproken. “Ik heb het spel gezien dat ik wil spelen: vooruit voetballen, druk zetten, opkomende backs en overtalsituaties creëren. Ik miste scherpte in het begin van de tweede helft, maar onze gelijkmaker was verdiend.”

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app