• Het heren recreanten-veteranenteam van Volley Lek & IJssel
• Het heren recreanten-veteranenteam van Volley Lek & IJssel Foto: Jan Timmer

Volleybalveteranen zoeken versterking

Sport 1.562 keer gelezen

LEKKERKERK • Wie op woensdagavonden sporthal De Bakwetering in Lekkerkerk binnenstapt, hoeft niet lang te zoeken naar het recreanten-veteranenteam van Volley Lek & IJssel. Ga gewoon in de richting van de lachsalvo’s en woeste kreten  en je komt vanzelf op de plaats van bestemming.

 “We hebben het erg gezellig met elkaar,” stelt Jan Marinus van der Graaf grijnzend vast. “We genieten van ons wekelijks potje volleybal en vooral ook van de derde helft aan de bar. Ik zou het niet graag willen missen.”

Nooit compleet
De andere leden van het team denken daar net zo over. Op volle oorlogssterkte bestaat de groep uit zo’n veertien man.

“Maar de praktijk wijst uit dat we eigenlijk nooit compleet zijn,” weet Arjan de Ruiter, al van de partij sinds het team ontstond na de fusie tussen VOY en VC Lekkerkerk in 2011. “We beginnen zo langzamerhand op een leeftijd te komen dat er makkelijker blessures ontstaan en het herstel daarvan langer duurt dan vroeger het geval was. Ook hebben we de zestigers die na het zomerseizoen wel eens ontbreken omdat ze op vakantie gaan.”

“We hanteren de stelregel dat we met minimaal zes mensen aanwezig zijn tijdens onze wekelijkse sessies op woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur,” vertelt Poul de Jong. “In dat geval kun je nog net een leuk partijtje spelen.”

Uitzondering
Ernst Buijsse is inmiddels ook aangeschoven aan de stamtafel in Sportcafé De Bakwetering. Speciaal vanwege het interview, de gezelligheid en de groepsfoto hijst hij zich bij hoge uitzondering nog één keer in zijn volleybaloutfit en waagt hij het er -ondanks een niet al te goed meewerkende knie- op om met ‘de jongens’ een balletje te slaan.

“Vast meetrainen en -spelen zit er niet meer in,” zegt hij. “Dat laat mijn knie helaas niet meer toe. Of ik het spelletje mis? Ja, enorm.”

Ouderkerkse afvaardiging
De meeste leden van de veteranengroep hebben meer dan vijftig jaar ervaring in de volleybalsport. Nanne de Rek (72) is zo iemand. Hij vormt met nog vier andere liefhebbers het ‘Ouderkerkse smaldeel’ van het overwegend Lekkerkerkse gezelschap.

“Dit is een supergoeie groep,” zegt hij over het veteranenteam. “En nieuwe spelers zijn van harte welkom. Als je over volleybalervaring beschikt, ouder bent dan 45 en graag plezier maakt in en buiten het veld, dan ben je van harte welkom om mee te komen doen. Loop eens binnen, zou ik zeggen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app