• De afvaardiging namens KdO Lekkerkerk en KDO Krimpen.
• De afvaardiging namens KdO Lekkerkerk en KDO Krimpen.

KdO Lekkerkerk & KDO Krimpen schitteren op Dance2show

Sport 2.430 keer gelezen

LEKKERKERK/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het dansseizoen ging zaterdag met de Dance2show in theater De Kom te Nieuwegein van start. Vanuit rayon Lek & IJssel waren er maar liefst drie groepen voor dit dansfestijn geselecteerd. 

Twee groepen van KdO Lekkerkerk en een gezelschap van KDO Krimpen mochten nog een keer hun dans van afgelopen seizoen laten zien in het theater. 

Meest opvallende amateurdansen
“De Dance2show wordt jaarlijks georganiseerd door de KNGU in het theater”, licht Alice de Groot namens rayon Lek & IJssel toe. “De meest opvallende amateurdansen van afgelopen dansseizoen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze voorstelling op een professioneel podium. Dit jaar bestond de show uit 21 verschillende groepen. Namens KdO Lekkerkerk deden selectie dansgroep 1 en 2 mee. Op maandagavond van 19.30-21.00 uur traint demo 1 onder leiding van Rowan en Gwenn Lammens. Het is een ontzettend gezellige en gevarieerde groep meiden met een leeftijd tussen de 17-30 jaar. Zij mochten hun dans ‘Run boy run’ nog een keer in het theater laten zien.”

Demo 2 traint op vrijdagavond van 19.15-20.15 uur onder leiding van Sandra den Otter. Alice de Groot: “Deze meiden zijn tussen de 15 en 17 jaar. Ze zijn heel gedreven en hebben het iedere week weer erg gezellig. Afgelopen zaterdag dansten zij ‘I’m with you’.”

Glimpse of us
Namens KDO Krimpen nam de damesdemo deel aan de Dance2show met het nummer ‘Glimpse of us’. Alice de Groot: “Een dans die vorig jaar gestart is door Joke van Leeuwen en afgemaakt door Sharon Braam. Het was voor de damesdemo uit Krimpen een bijzonder moment om op de geboortedag van Joke van Leeuwen deze dans nog een keer te tonen zien in het theater.”

Zowel KdO Lekkerkerk als KDO Krimpen is zeer trots op de groepen die afgelopen weekend in theater De Kom hebben gestraald.

Alice de Groot: “En nu op naar een nieuw swingend seizoen. Wie in de buurt van Lekkerkerk of Krimpen aan den IJssel woont en van dansen houdt, nodigen we uit vooral een kijkje te komen nemen tijdens één van de lessen. Op www.kdo-lekkerkerk.nl en www.kdokrimpen.nl zijn de actuele lesroosters te vinden. Ook gymnastiekvereniging OKK Ouderkerk biedt op woensdagen danslessen aan in de grote zaal van De Drie Maenen.”

Nog meer dans in de regio dit seizoen: in het weekend van 20-21 april 2024 is de Dance2’s in sporthal de Boog en op zaterdag 8 juni de Strejada in de Boog, georganiseerd door de verenigingen uit rayon Lek & IJssel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app