• Het sportieve echtpaar Annie en Bas Berkouwer
• Het sportieve echtpaar Annie en Bas Berkouwer Foto: V. Roos

Annie en Bas Berkouwer vanaf oprichting lid van jubilerend TVK

Sport 2.101 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • TriatlonVereniging Krimpenerwaard (TVK) viert in oktober het 35-jarig bestaan. Het sportieve echtpaar Annie en Bas Berkouwer is vanaf het prille begin lid.

Ze kijken uit naar het aanstaande feest en denken met veel plezier terug aan het ontstaan van de fanatieke club in de voetbalkantine van het destijds ‘triatlonmaffe’ Ammerstol.

Legendarisch
“We waren als toeschouwers al enthousiast over deze sport bij de jaarlijkse Triatlon van Ammerstol”, diept Annie Berkouwer op uit haar geheugen. “Die wedstrijden waren echt legendarisch. Toen eenmaal bleek dat er een heuse triatlonvereniging opgericht ging worden, waren we meteen present bij die bijeenkomst, die dus later de oprichtingsvergadering van TVK bleek te zijn.’

Theo Kion, de huidige voorzitter en zwemtrainer, was ook toen al fanatiek betrokken bij de vereniging, maar zijn lidmaatschap is enige jaren onderbroken geweest. Dat maakt het echtpaar Berkouwer de enigen die vanaf het allereerste begin lid zijn. 

Gewone damesfiets
“Bas was bekend met rennen en fietsen en daarom wekte het ook mijn interesse. Voor ik lid was, deed ik op mijn gewone damesfiets mee aan de triatlon van Maassluis. Kun je nagaan hoe nieuwsgierig ik was naar die combinatie van sporten. Al met al heb ik nu onderhand aan 150 wedstrijden deelgenomen, denk ik”, glimlacht de fitte Lekkerkerkse, die ooit tot Nederlands kampioene gekroond werd op de Halve Triatlon in Nieuwkoop.

Ze roept vooral ook oud-leden op naar het TVK-feestje te komen op zaterdag 7 oktober tussen 15.30 en 18.00 uur in restaurant Aan de Dijck in Bergambacht. 

“Ik kijk er echt naar uit om weer samen te zijn met oud-ploeggenoten en pioniers van die tijd. Velen hebben zich al gemeld via het jubileum-emailadres (jubileum@tvkrimpenerwaard.nl). Het feest is ook voor oud-leden kosteloos.”

Jong en oud
Zelf is ze nog actief lid: “Ik zwem nog elke week, dus dat vormt ook het bewijs dat jong en oud welkom zijn bij TVK. De club biedt bijna elke dag wel een training onder deskundige leiding aan, dus ik raad belangstellenden aan om vooral eens een kijkje te komen nemen.”

Meer informatie via de website: www.tvkrimpenerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden