• Dilettant beleefde op eigen veld een valse start van de competitie.
• Dilettant beleefde op eigen veld een valse start van de competitie. Foto: John Wijntjes

Dilettant door Cabauw hardhandig welkom geheten in de vierde klasse

Sport 1.696 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK/CABAUW • Dilettant heeft op hardhandige wijze hernieuwd kennis gemaakt met de vierde klasse. Thuis tegen Cabauw ging de competitieouverture met 2-3 verloren.

Misschien nog wel zorgelijker dan de nederlaag was de wijze waaróp het flink versterkte Dilettant als potentiële promotiekandidaat ten onder ging. 

Na een goede openingsfase met legio kansen maar slechts één goal (Jimmy Koning in de 6e minuut) kantelde het duel totaal toen Cabauw na twintig minuten via Jesper Versteeg de gelijkmaker had weten aan te tekenen.

Dilettant schoot finaal in de stress en was in één klap al zijn overtuiging kwijt. Cabauw, met oud-Dilettant trainer Bert Potuyt op de bank, profiteerde sluw van de ineenstorting en tekende via uitblinker Stan van Bommel koppend de 1-2 aan. Aan deze treffer in de 40ste minuut ging een fluwelen voorzet van Nik Jongbloed vooraf.

Pseudo-kansen
Na rust probeerde Dilettant zich te herstellen van de dubbele mokerslag en begon het langzaam maar zeker druk te ontwikkelen op de Cabauw-verdediging. Een en ander leidde echter nauwelijks tot kansen voor het doel van de imposante keeper Rudy Beumkes.

Het energieke en vol zelfvertrouwen spelende Cabauw loerde op de tegenstoot en werd in de 86ste minuut op zijn wenken bediend.

Dilettant - een kwartier voor tijd voorzien van drie verse krachten- drong aan, maar vergat bij balverlies om te schakelen, waardoor de gasten scherp konden counteren. Eén van die tegenstoten leidde tot een hoekschop die andermaal door Van Bemmel fraai werd binnengekopt: 1-3.

Diep in blessuretijd maakte Leroy Naaktgeboren de eindstand nog enigszins draaglijk: 2-3, maar die uitslag kon niet verhullen dat de Krimpenaren zaterdag een flinke offday beleefden.

Teleurstellend
“Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding,” erkende Dilettant-trainer Umut Takac onmiddellijk. “We begonnen goed, maar na de 1-1 vergaten we te voetballen en was het eigenlijk al over. Ik probeerde door wat omzettingen alsnog de regie over de wedstrijd over te nemen, maar die aanpassingen waren tevergeefs. Alles bij elkaar is dit een teleurstellende start van de competitie, dat is duidelijk. We zijn op een hardhandige manier welkom geheten in de vierde klasse.”

DCV baalde van de late 2-2 in het duel tegen BVCB; Spirit ging met 1-4 hard onderuit bij IFC en Schoonhoven won verrassend maar meer dan verdiend bij Alblasserdam met 0-4. Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Jan Timmer

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De grutto.
Dinsdag 12 maart: startavond weidevogelseizoen met 'Grutto-Astrid' Nieuws 17 uur geleden
• Groepsfoto met Paul van Schaik als stralend middelpunt.
Gouden KNVB-speld en erelidmaatschap voor Paul van Schaik Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Amnesty-werkgroep Krimpenerwaard deelt bloemen uit rond Vrouwendag Nieuws 19 uur geleden

Download onze app