• Dilettant-voorzitter Marco Goudswaard met het karakteristieke Sparta-shirt.
• Dilettant-voorzitter Marco Goudswaard met het karakteristieke Sparta-shirt. Foto: Jan Timmer

Dilettant en Sparta gaan partnership aan

Sport 1.601 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK  • Voetbalvereniging Dilettant en profclub Sparta Rotterdam ondertekenen op 28 juni een partnerovereenkomst. En daar zijn ze in Krimpen aan de Lek maar wat trots op.

“Zeven jaar geleden begon onze lobby bij Sparta”, vertelt Dilettant-voorzitter Marco Goudswaard. “En je ziet het: de aanhouder wint. Het partnership biedt op vele fronten voordelen. Dat kunnen we als vereniging goed gebruiken na een aantal moeilijke jaren met corona en de uitlopers daarvan en een hoge energierekening. Het is nu tijd om weer stappen vooruit te zetten.”

Buitenbingo
De overeenkomst met Sparta past daarin. Daarnaast heeft Dilettant plannen om met leuke activiteiten geld in het laatje te brengen. Een grote buitenbingo is daar een voorbeeld van. Marco Goudswaard: “Op 15 september willen we dat uitrollen op één van onze kunstgrasvelden. Vorige week hadden we een druk bezochte feestavond, die een mooie omzet opleverde. Geld dat we goed kunnen gebruiken en ons samen met een zuiniger omgang met gas en licht helpt om overeind te blijven.”

Het partnership met Sparta levert Dilettant een aantal mooie pluspunten op. Zo mag de jeugd van de Krimpense club voortaan deelnemen aan de strijd om de Sparta Cup, krijgen Dilettant-trainers de gelegenheid om stage te lopen bij de Rotterdamse BVO, is Dilettant welkom om themabijeenkomsten bij te wonen, heeft de club recht op twee seizoenkaarten, twee businesskaarten en 25 vrijkaarten voor de jeugd, komen er leuke supportersacties en is Dilettant uitgenodigd voor voetbalactiviteiten op locatie. “Ideaal”, stelt Goudswaard vast.

Missie
Wat betreft het eerste elftal, dat inmiddels gedegradeerd is uit de derde klasse D, is de Dilettant-voorzitter al even optimistisch. “Natuurlijk is het jammer dat we ons niet konden handhaven, maar een ramp zou ik het zeker niet willen noemen,” zegt hij. “In de vierde klasse hebben we de gelegenheid en de tijd om met een nieuwe trainer, teruggekeerde spelers met een Dilettant-hart én doorgestroomde talentvolle jeugdspelers in de luwte te bouwen aan een ploeg waar we mee vooruit kunnen. Doel is om sterker terug te keren in de derde klasse. Alles wijst er op dat die missie een goede kans van slagen heeft. Wij verheugen ons dan ook op komend seizoen. Én op ons partnership met Sparta, een roemruchte club met hetzelfde tenue als wij. Een leuke overeenkomst en misschien alleen al daarom voelt het zo goed.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app