• Marjet Groen van wielerploeg MtD op het podium.
• Marjet Groen van wielerploeg MtD op het podium.

Wielerploeg MtD gaat zonder hoofdsponsor verder

Sport 799 keer gelezen

KRIMPENERWAARD  • Hoofdsponsor Wim van der Velden heeft per direct de samenwerking met de wielerploeg MtD beëindigd. De visie van de ploegleiding en de eigenaar van het gelijknamige verzekeringsbedrijf verschilden teveel.

De afgelopen weken zijn er verschillende indringende gesprekken gevoerd tussen de leiding van MtD en de Ouderkerkse hoofdsponsor. Daarbij ging het primair om de sportieve doelen en prioriteiten van de ploeg, die onverenigbaar bleken. 

Dit was voor Wim van der Velden aanleiding om af te haken. 

Gevolgen
“De gevolgen van zijn beslissing voor het wielerprogramma van de MtD-ploeg in 2023 zijn beperkt,” aldus ploegmanager Peter de Vries. “Het heeft geen invloed op de geplande wedstrijden. Wel gaan we op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Die zoektocht was voor 2024 al gestart, omdat Van der Velden had aangegeven na dit jaar een stapje terug te willen doen. We zijn hem dankbaar voor al zijn steun en inspanningen voor onze organisatie in de afgelopen jaren. Die is belangrijk geweest in de ontwikkeling van Making the Difference tot waar we nu staan.”

Een nieuwe sponsor stapt in een succesvol team. Na de derde plek van de Ouderkerkse renster Ilse Lingen in de tijdrit van de Ronde van Lekkerkerk won de MtD-formatie in België de Ronde van Vlaams-Brabant, een sterk bezette wedstrijd met 150 deelnemers.

Babette Rosman zegevierde in de eerste etappe en veroverde de leiderstrui, die in de afsluitende etappe door het team knap verdedigd werd. In deze tweede etappe eindigde Anna van Wersch als derde, waardoor het succesvolle team zowel het individuele als ploegenklassement won.

De teller voor de ploeg staat nu op vijf overwinningen. 

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden