• Het trotse kampioensteam van VCH, met op de achterste rij, derde van rechts, Sander de Wit.
• Het trotse kampioensteam van VCH, met op de achterste rij, derde van rechts, Sander de Wit.

VCH zet met kampioenschap kroon op mooi seizoen

Sport 791 keer gelezen

HAASTRECHT • De volleyballers van VCH, uitkomend in de eerste klasse H, zijn zaterdag in een bijzondere setting kampioen geworden. In sporthal Concordia te Haastrecht was een heus centrecourt gecreëerd. “Gaaf om mee te maken”, blikt middenaanvaller Sander de Wit terug. “Het was volle bak, een mooie belevenis.”

In de wedstrijd tegen USV Protos uit Utrecht had de thuisploeg nog slechts één setwinst nodig om al twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer ingehaald te kunnen worden. De sfeer zat er gelijk goed in en het eerste punt was snel binnen: 25-16. De volgende drie sets werden ook op redelijk eenvoudige wijze gewonnen: 25-22, 25-21 en 25-17.

Bloemen
Na het laatste fluitsignaal werden de spelers en hun teammanager door het bestuur van VCH in de bloemen gezet en mochten ze van het massaal toegestroomde publiek een daverend applaus in ontvangst nemen. Door de hoofdsponsor van VCH -Insight 24- werd iedereen (spelers én publiek) getrakteerd op een drankje en een hapje in Grand Café Concordia, de altijd gezellige thuishaven van Volleybal Club Haastrecht.

VCH 1 zette met het kampioenshap de kroon op een mooi seizoen. Sander de Wit: “We moesten eerst enige tijd Vollingo 4 boven ons dulden, maar nadat wij de koppositie in december van hen overnamen, hebben we die niet meer afgestaan. We hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en mogen ons nu dus kampioen van de eerste klasse H noemen.”

Promotie?
Waar het toe gaat leiden, is nog even onduidelijk. Sander: “De NeVoBo maakt later bekend of we rechtstreeks promoveren of dat we hiervoor nog extra promotie-/degradatiewedstrijden moeten spelen. We hopen als team promotieklasse te gaan spelen. Dat zou goed zijn voor ons én de vereniging.”

Het team bestaat uit met name ervaren spelers, die in de meeste gevallen een stapje hoger hebben gespeeld. Net als Sander dus.

“Ik heb tot mijn zeventiende bij VCH gespeeld, om daarna de overstap naar Vollingo in Gouda te maken. Daar haalde ik het eerste team en heb ik mooie sportieve successen meegemaakt, tot aan spelen in de tweede divisie aan toe. Vervolgens viel het team uit elkaar en ben ik nog een jaar voor VC Krimpen uitgekomen, om tenslotte tweede en eerste divisie te spelen bij MVC Nieuwegein.”

Oude nest
Vorig seizoen keerde hij, net als Valentijn Pinkse een jaar eerder, terug op het oude nest. “Enkele teamgenoten vanuit Nieuwegein besloten eveneens in Haastrecht te gaan spelen, waardoor we dus een ervaren team hebben. Dat heeft zich uitbetaald dit seizoen. We zijn allemaal nog behoorlijk fanatiek en kunnen mede gezien onze ervaring nog best een balletje slaan.”

Zelf beleeft Sander (34) -ondernemer; vriendin en dochter- er nog veel plezier aan. “Zolang het lichaam het toelaat, wil ik blijven volleyballen. Liefst in heren 1. Ik weet niet of ik recreatief zou kunnen spelen; daar ben ik waarschijnlijk net iets te fanatiek voor. Mocht ik een keer stoppen, dan zou ik eerder trainer/coach willen worden bij deze vereniging. Het zou mooi zijn als we sportief een stap kunnen zetten met VCH en proberen om ook de talentvolle jeugd langer aan ons te binden. Dat is de uitdaging.”

VCH maakt ook nog kans op de ‘dubbel’. Op woensdag 5 april spelen de mannen de halve finale voor de beker tegen Cratos H1. Ook dan is iedereen welkom in Sporthal concordia. Aanvang 20.30 uur.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie