• Dilettant en Haastrecht deelden in een aantrekkelijke wedstrijd de punten.
• Dilettant en Haastrecht deelden in een aantrekkelijke wedstrijd de punten. Foto: John Wijntjes

Dilettant en Haastrecht weten te boeien

Sport 1.060 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Het treffen tussen degradatiekandidaat Dilettant en hoogvlieger Haastrecht eindigde zaterdag in 2-2. Een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

Zo makkelijk als Haastrecht in de openingswedstrijd van dit seizoen over Dilettant heen walste, zo moeizaam ging het zaterdag in een boeiend treffen tussen de twee Krimpenerwaardse derdeklassers. En dat had met twee factoren te maken.

“Het gaat allemaal net wat minder soepel dan voorheen”, bezag Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter de verrichtingen van zijn ploeg, de trotse nummer 2 van de derde klasse D. “Voorzetten die normaal gesproken de juiste hoogte hebben, komen nu niet aan, schoten op doel missen net de scherpte; het zijn zomaar wat voorbeelden die aangeven dat we het even wat zwaarder hebben. Is ook geen schande, hoor. Dit soort ongrijpbare dingen horen bij voetbal.”

Metamorfose
Waar Haastrecht even wat minder in zijn vel lijkt te steken, is bij Dilettant sprake van een beweging in omgekeerde richting. Onder leiding van trainer Edward Knook - hij kwam kort voor de winterstop Bert Potuyt aflossen - heeft het zwaar in degradatienood verkerende elftal een spectaculaire metamorfose ondergaan. Was het ‘oude’ Dilettant een verzameling dolende schapen, de huidige ploeg is zo scherp als een mes en hongerig als een leeuw.

Haastrecht mocht de 2-2 bij Dilettant uiteindelijk als puntverlies zien, zeker toen de geel-zwarten te horen kregen dat koploper De Alblas verrassend met 2-0 had verloren bij VVAC. Trainer Patrick de Ruijter zag de prestaties van zijn team liever in een breder perspectief. “We doen het gewoon hartstikke goed door als promovendus bovenin deze afdeling mee te draaien. Daarover ben ik hartstikke tevreden.” 

Lijfsbehoud
Bij Dilettant kunnen ze alleen maar dromen van een klassering in het veilige linkerrijtje. “Zover zullen wij niet reiken dit seizoen”, weet Edward Knook. “Wij moeten alle zeilen bijzetten om lijfsbehoud via de nacompetitie te bewerkstelligen. Een moeilijke opdracht, maar we gaan er vol voor. Aan vechtlust ontbreekt het in ieder geval niet. Ook vandaag ben ik weer trots op onze prestatie. Het is een feestje om deze jongens te mogen trainen en coachen.”

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, interviews en het programma: www.regio-voetbal.nl

Jan Timmer

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie