• V.l.n.r.: Brent Oskam, Gerben van Rossum, Daan Klein en Lars Oskam.
• V.l.n.r.: Brent Oskam, Gerben van Rossum, Daan Klein en Lars Oskam. Foto: Jan Timmer

Heren BC Lekkerkerk gaan voor de titel

Sport 620 keer gelezen

LEKKERKERK • Nog een paar wedstrijden en het eerste herenteam van BC Lekkerkerk weet of het kampioen is in zijn poule.

“Het blijft tot het laatste duel spannend,”, zegt Gerben van Rossum, met z’n 23 jaar de oudste en meest ervaren badmintonner van het jonge team. “BC Alblasserdam en BC Lansingerland zijn onze grote concurrenten. Op dit moment staan we nipt op kop. Het is zaak dat vast te houden.”

Kracht
De spelers van BCL Heren 1 kennen elkaar al flink wat jaren en groeiden samen op in de badmintonsport. “Het mooie van ons team is dat iedereen met elkaar kan spelen en we ook in wisselende samenstellingen onze kracht behouden”, weet Daan Klein (20). “Bij veel tegenstanders is dat anders. Zij hebben vaak één of twee sterke spelers en anderen die iets minder zijn. Als je het over een heel seizoen bekijkt, is dat één van de factoren die er voor zorgen dat we in de top van de ranglijst staan.”

Opmerkelijk aan de Lekkerkerkse badmintonploeg is dat er twee tweelingen in spelen: Brent en Lars Oskam en de -bij het interview verhinderde- broers Jeffrey en Pieter Pols. Brent en Lars maken zich ook voor BC Lekkerkerk verdienstelijk in andere rollen. “Ik ben één van de jeugdtrainers hier,” vertelt Brent. “En ik begeleid samen met Remi Gernette het eerste jeugdteam,” voegt Lars er aan toe. Ook Daan Klein is als trainer actief. Hij maakt deel uit van een zestal dat de jongste jeugd begeleidt bij de eerste stappen op het ‘badmintonpad’. “Superleuk om mede aan de basis te staan van een sport die geweldig is om te beoefenen”, vindt hij.

Opgaande lijn
De jeugdafdeling van BC Lekkerkerk bevindt zich na een mindere periode weer in een opgaande lijn. “Deze afdeling is inmiddels groter dan de seniorengroep”, weet Brent Oskam. Die laatste categorie leverde de afgelopen jaren fors in. Eén van de gevolgen daarvan is dat BC Lekkerkerk al een paar seizoenen geen mixed-teams meer op de been kan brengen.

“Laten we hopen dat dat weer gaat veranderen,” zegt Gerben van Rossum. “Bij de jeugd spelen veel meisjes, dus er liggen straks misschien mogelijkheden. Toen ik zelf bij de senioren ging badmintonnen hadden we elf mixed-teams en waren er voor mij flink wat spelers van wie ik het nodige kon leren. Dat mis ik nu wel een beetje. Hoe dan ook, ik heb het hier prima naar mijn zin. Zeker ook in dit herenteam. Nu nog onze stijgende lijn  zien vast te houden en proberen kampioen te worden.” 

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie