Afbeelding
Foto: John Wijntjes
foto’s

Zonnige Snertloop in Krimpen aan den IJssel

Sport 2.460 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Tom Heijkoop uit Maasland was zondag in Krimpen aan den IJssel de snelste loper op de halve marathon van de Snertloop. Lydia Rehorst uit Lekkerkerk pakte de winst bij de vrouwen.

De in Krimpen geboren en getogen Tom Heijkoop (29) verraste de concurrentie met een snelle start. Voorfietser Kees de Haard moest er gelijk de gang in zetten om zijn vroegere pupil voor te blijven. “Ik verbaasde me, dat Tom zo snel afstand nam van de rest,” vertelde De Haard. “Ik was vroeger zijn trainer en moest deze enthousiaste knul weleens afremmen. Ik weet dat hij zich sterk ontwikkeld heeft, dus dat was nu niet nodig.”

De winnaar zelf: “Ik zag twee andere sterke lopers bij de startstreep staan en besloot meteen het tempo omhoog te gooien. Al snel wist ik dat zij niet meer aan zouden haken. Met mijn eindtijd van 1.19,16 uur ben ik tevreden. Ik wil een hele marathon in 2.45 uur gaan lopen. Dus ik ben goed op weg. Door mijn beroep als piloot train ik waar het mogelijk is. Na vluchten naar Tel Aviv of Geneve gebruik ik mijn vrije uren voor een duurloop in de omgeving van de vliegvelden. Bij het aankomende NK Marathon in Rotterdam -op 16 april- wil ik bij de beste honderd lopers zitten.”

Herstelfase
Nummer twee Hoek Stephan Stam uit Hoek van Holland, die een tijd van 1,22,29 uur klokte, liep zijn eigen race. “Meegaan met Tom was geen optie,” biechtte hij op. “Half december liep ik nog een marathon in Spanje. Ik zit nu in de herstelfase. De Snertloop was voor mij een prima aftrap voor de Marathon van Rotterdam.” Zwijndrechtenaar Robert Kras (1.22,43 uur) eindigde als derde.

MTK
MTK zette een prima georganiseerde loopdag -met een kom erwtensoep na afloop- neer. “De vereniging gaat na corona weer leven,” aldus Rini Rolloos, die bij de aankomst een manusje-van-alles was. “Er is weer behoefte om in clubverband te lopen en dat kan bij MTK op elk niveau: van heel hard tot powerwalking. Het is mooi dat de Snertloop, waar veel leden op afkomen, weer op het programma staat.”

De eerste finisher op de 5 km, Mark de Graaf uit Almere, die slechts 17.26 minuten nodig had voor deze afstand, verraste het ‘aankomstcomité’ bijna. De dranghekken langs het finishgedeelte bij sporthal De Boog werden net op tijd op de juiste plaats gezet. Zuidlander Edwin Jansen (37.06 min.) en de Rotterdamse Renske Verweij (52.47 min.) zegevierden op de 10 km. 

Tekst: Wim Kroone; foto’s: John Wijntjes

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden