• Bert Potuyt.
• Bert Potuyt. Foto: Jan Timmer

VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar

Sport 2.281 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK/BERGAMBACHT • Bert Potuyt is per direct trainer af bij Dilettant. De zaterdagderdeklasser uit Krimpen aan de Lek verloor in het eerste contractjaar van de Bergambachtenaar al zijn acht competitiewedstrijden tot nu toe en is daarmee afgetekend nummer laatst.

Afgelopen week vonden diverse gesprekken plaats tussen Bert Potuyt, bestuurders en spelers. 

Niet gelukt
“De prestaties van de hoofdmacht waren niet goed,” weet de aangeslagen Potuyt. “Dat proces was al gaande in het vorige seizoen, waarin het team de tweede periodetitel veroverde. Daarna werd niet meer gewonnen, behalve een duel in de nacompetitie. Mijn opdracht was om meer stabiliteit in het elftal te krijgen. Dat is niet gelukt.”

Na de 0-6 nederlaag tegen Lekkerkerk kwamen enkele spelers in ‘opstand’. “Deze spelers konden zich niet vinden in mijn werkwijze,” vervolgt de Bergambachtenaar. “Voorafgaand aan de training van dinsdagavond vertrokken na een emotioneel gesprek vier basisspelers en heb ik de training geschrapt. Daags erna kreeg ik van het bestuur het voorstel om een assistent naast mij te zetten. Ik kon mij echter niet vinden -ik noem geen namen- in de desbetreffende persoon. De andere optie was, dat onze wegen zouden scheiden. Daar heb ik voor gekozen, nadat de financiële afwikkeling geregeld was. Dat is allemaal in goed overleg gebeurd.”

Volgende week wordt er bij Dilettant duidelijkheid gegeven over de invulling van de technische staf voor het vervolg van het seizoen. 

Wim Kroone

Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard, Zenderstreeknieuws en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie